Επέκταση του δωρεάν Roaming εντός της E.E. για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα.

0

Πριν απο περίπου μια οκταετία, το μακρινό 2014, που ζούσαμε -σχεδόν- κανονικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την κατάργηση των χρεώσεων Roaming, μεταξύ των μελών της Ένωσης, και του ευρύτερου Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (περιλαμβάνει Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν).

Έτσι, όσοι κάτοικοι αυτών των χωρών ταξίδευαν εντός Ε.Ε. δεν είχαν έξτρα χρεώσεις στα δεδομένα και τις κλήσεις τους.

Το εγχείρημα κρίθηκε άκρως επιτυχημένο, για αυτό και η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα Roam-like-at-home για τουλάχιστον μια δεκαετία ακόμα , δηλαδή μέχρι το 2032.

Εκτός του δωρεάν Roaming, ο νέος κανονισμός, δίνει το δικαίωμα στους χρήστες να απολαμβάνουν τις ταχύτητες που τους προσφέρει ο πάροχός τους στη χώρα τους, και όταν ταξιδεύουν.

Έτσι αν υπάρχει επαρκής κάλυψη δικτύου, όποιος έχει συμβόλαιο για 5G δίκτυο, θα συνδέεται αυτόματα σε διαθέσιμα 5G δίκτυα της χώρας που επισκέπτεται, χωρίς έξτρα χρεώσεις.

Αρχής γενομένης της 1η Ιουλίου, οι πάροχοι θα πρέπει επίσης να ειδοποιούν τους συνδρομητές τους, και να τους προστατεύουν απο κρυφές χρεώσεις, σε περίπτωση που συνδεθούν σε μη-χερσαία δίκτυα, όπως π.χ τα δορυφορικά δίκτυα που μπορεί να συνδεθεί κάποιος στα ανοιχτά της θάλασσας, ή κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

Η νέα αυτή “έκδοση” του κανονισμού, μπαίνει σε ισχύ απο σήμερα, 1η Ιουλίου, και όπως είπαμε, σε πρώτη φάση θα ισχύει μέχρι τον Ιούλιου του 2032.

Αν δεν μας έχει χτυπήσει κομήτης.

Όσοι ταξιδεύετε στο εξωτερικό λοιπόν, μπορείτε να συνεχίζετε να μιλάτε άφοβα στο κινητό και να εκμεταλλεύεστε τα δεδομένα του προγράμματος σας, χωρίς έξτρα χρεώσεις.

[Πηγή]

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo