SriHome SH020 Review : Η σιγουριά που δεν πληρώνεις ακριβά.

1

Η IP κάμερες έχουν πλέον τόσο χαμηλές τιμές που τις κάνουν προσβάσιμες στον καθένα, και η αλήθεια είναι οτι η χρησιμότητα τους είναι τέτοια, που έστω μία αξίζει να έχετε στην κατοχή σας.

Το πρόβλημα εδώ βέβαια, είναι οτι οι IP κάμερες έχουν τον ίδιο βραχνά με τα Smartwatches. Οι εφαρμογές που τις συνοδεύουν.

Η κάμερα της SriHome που σας έχω σήμερα, έχει την ευτυχή συγκυρία να έχει τόσο πολύ καλό hardware, όσο και εφαρμογή που δε θα σας προδώσει, ούτε θα κάνει τη ζωή σας πατίνι, την ώρα που η τιμή της είναι ΤΡΟΜΕΡΑ ελκυστική. Με λίγα λόγια έχουμε έναν Winner εδώ, αλλα ας τα δούμε και πιο αναλυτικά.

Η SriHome SH020 έχει διαστάσεις 9 χ 8 εκατοστά με ύψος 11 εκατοστών, οπότε μπορείτε να την βαλετε σε οποιοδήποτε σημείο στο σπίτι χωρίς να έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην αισθητική του χώρου σας.

Στη βάση της έχει ειδική υποδοχή, στην οποία μπορείτε να βιδώσετε την βάση τοίχου, που θα βρείτε στη συσκευασία, μαζί με ένα MicroUSB καλώδιο και έναν φορτιστή πρίζας,  και να τη στηρίξετε και στον τοίχο, αν αυτό προτιμάτε.

Η SriHome SH020 αισθητήρα 3MP και μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 2304 x 1296 pixels, και έχει υπερευρυγώνιο φακό 120 μοιρών.

Είναι εξοπλισμένη με 10 LED υπερύθρων που χρησιμοποιούνται για την εξαιρετική νυχτερινή όραση της κάμερας.

Η κάμερα του είναι τοποθετημένη πάνω σε έναν βραχίωνα, που μπορεί να την περιστρέφει κατα 355 μοίρες σε κάθετο άξονα, και 90 μοίρες στον οριζόντιο, κάτι που σας επιτρέπει στην ουσία να ελέγχεται τα πάντα γύρω απο την SH020.

Μέχρι εδώ καταλαβαίνετε οτι έχουμε μια “συνηθισμένη” κάμερα ασφαλείας για εσωτερικό χώρο, εκεί που πραγματικά λάμπει όμως η SriHome SH020 είναι οταν την συνδέσετε με την εφαρμογή της.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κάμερες αυτού του κόστους, που χρησιμοποιούν εφαρμογές “Γενικής χρήσης”, η κάμερα της Srihome, έχει το δικό της App, το οποίο προς τέρψιν δικής μου και δικής σας, δουλεύει άψογα.

Η σύνδεση της κάμερας με την εφαρμογή είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ 10″, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την εγκαταστήσετε, να σκανάρετε το QR Code στην βάση της κάμερας, και τέλος να βάλετε τον κωδικό του WiFi σας, αν θέλετε να την συνδέσετε με αυτόν τον τρόπο στο δίκτυο για απομακρυσμένο έλεγχο.

Σημειώστε εδώ οτι υποστηρίζονται μόνο τα 2.4ghz δίκτυα, και όχι τα 5Ghz. Αν το προτιμάτε βέβαια, θα βρείτε και θύρα Ethernet.

Αν δε θέλετε να την χρησιμοποιείται από μακριά, η SriHome SH020 προσφέρει λειτουργία AP Hotspot για να συνδεθεί απευθείας με το κινητό σας μέσω WiFi.

Μέσω του SriHome App, μπορείτε να περιστρέψετε την κάμερα, να αντιστρέψετε την προβολή της αν την έχετε τοποθετήσει στο ταβάνι, και φυσικά να δείτε σε ζωντανή σύνδεση όλα όσα βλέπει η κάμερα σας.

H περιστροφή της κάμερας γίνεται αρκετά γρήγορα, με ελάχιστο Delay, κάτι που βλέπω πρώτη φορά σε παρόμοια κάμερα, μιας και σε μια Xiaomi που είχα παλαιότερα, πατούσες το κουμπί και πετούσες φελλούς σε βαρέλια μέχρι να στρίψει.

Απο τις ρυθμίσεις της, μπορείτε να ορίσετε “ζώνες προστασίας” τις οποίες η κάμερα δε θα παρακολουθεί, διατηρώντας έτσι την ιδιωτικότητα σας.

Φυσικά η SriHome SH020 έχει ανίχνευση κίνησης, και αν την ενεργοποιήσετε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω της εφαρμογής στο κινητό σας, κάθε φορά που πιάνει κάποιον να σουλατσάρει στην ακτίνα δράσης του.

Η ποιότητα εικόνας της SH020 είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή, είτε τη μέρα είτε τη νύχτα, με την εφαρμογή της να σας επιτρέπει να κάνετε και ψηφιακό ζουμ με pinch in την ώρα που τη βλέπετε.

Τα Video που καταγράφει είναι μέγιστης ανάλυσης 2304 x 1296  και χρησιμοποιεί την παλαιότερη μέθοδο κωδικοποίησης H.264, που σημαίνει οτι τα αρχεία που αποθηκεύει στην MicroSD κάρτα που μπορεί να δεχθεί πιάνουν λίγο παραπάνω χώρο απο οτι θα έπιαναν αν είχαμε το H.265, αλλα μικρό το κακό.

Βέβαια η κάμερα που σας παρουσιάζω σήμερα δεν μεταφέρει/αποθηκεύει μόνο εικόνα αλλα και ήχο, και μάλιστα αμφίδρομα. Αυτό το καταφέρνει, γιατι όχι μόνο είναι εξοπλισμένη με μικρόφωνο, αλλα έχει και ηχείο, οπότε μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει στο χώρο σας, αλλα και να μιλήσετε και να σας ακούσουν απο το ηχείο της.

Οπως και στην περίπτωση της εικόνα, ο ήχος που μεταφέρει η κάμερα της Srihome είναι εξαιρετικός και είναι ένας ακόμα λόγος να την προτιμήσετε.

Τέλος έχουμε μια μικρή λεπτομέρεια, που πιθανότατα δεν σας νοιάζει αλλα θα έπρεπε, είναι οτι η SriHome SH020, είναι συμβατή με το πρωτόκολο ONVIF, που σημαίνει οτι μπορείτε να την προσθέσετε ως μέλος σε υπάρχων δίκτυο ασφαλείας, και να την ελέγχετε απο κάποια άλλη εφαρμογή που ήδη τυχών έχετε, για να ελέγχετε τις κάμερες που έχετε ήδη εγκαταστήσει!

Η SriHome SH020 τα έχει όλα. Είναι διακριτική, περιστρεφόμενη, μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο ταβάνι, έχει υποδοχή MicroSD, καταγράφει Full HD Video και ήχο, και έχει εξαιρετική εφαρμογή με πανεύκολη εγκατάσταση!

Την ίδια ώρα έχει και απίστευτη τιμή, αφου στο Gearbest μπορείτε να την βρείτε με 26€ χωρίς κάποια προσφορά που σημαίνει οτι μπορείτε να βάλετε 249 πονταλάκια και να την πάρετε με 21.87€ δηλαδή χωρίς τελωνείο, ενώ πολύ συχνά τη βλέπουμε και με κουπονάκια που την κατεβάζουν στο 20αρικο όπως το PGMXOEX1ET που ισχύει και τώρα., μια τιμή που αξίζει 500%.

Έχοντας περάσει απο Xiaomi, Digoo, και INQMega, μπορώ με σιγουριά να σας πώ οτι η κάμερα της SriHome ήταν με διαφορά ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ έχω χρησιμοποιήσει σε αυτόν τον τομέα, και σας την συστηνω ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ.

[calloutangr header=”Αποκτήστε την SriHome SH020 3MP PTZ IP Camera στα 20€” subheader=”Με κουπόνι PGMXOEX1ET απο το Gearbest” url=”https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_009197973553.html?wid=1433363&lkid=78693386″]

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

2 Comments
Show all Most Helpful Highest Rating Lowest Rating Add your review
  1. Reply
    Chrestos SV1GAP 16/02/2023 at 16:24

    “πρωτόκολλο”, όχι “πρωτόκολο”.

  2. Reply
    Γιώργος 08/12/2020 at 18:58

    Πως μπορείς να παρακολουθείς την κάμερα μέσω Υπολογιστή ή Laptop;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo