Το Dimensity 2000 είναι το πρώτο SoC στον κόσμο του Android με Antutu Score πάνω απο 1.000.000 πόντους!

0

Την ώρα που η Qualcomm φαίνεται να αντιμετωπίζει δυσκολίες, ή Mediatek ετοιμάζει τη μεγάλη της αντεπίθεση.

To νέο Dimensity 2000 SoC, δεν θα είναι απλά το πρώτο που θα κοιτάξει στα μάτια τον κορυφαίο ανταγωνισμό μετά απο καιρό, για την Κινέζικη εταιρία, αλλα ίσως φέτος έχουμε τη χρονιά που το Flagship SoC της Mediatek θα είναι η καλύτερη επιλογή!

Λόγω του μικρότερου αριθμού παραγγελιών της, η Mediatek έχει βρει μια θέση στη γραμμή παραγωγής της TSMC, και ο νέος Dimensity 2000 κατασκευάζεται από την Ταϊβανέζικη εταιρία στα 4nm, με την Mediatek να εκμεταλλεύεται όλα τα όπλα της ARM μετά από καιρό.

έτσι στην κορυφή του επεξεργαστή του, θα βρείτε τον Cortex-X2 στα 3.0Ghz, ενώ στα άλλα δύο Clusters θα βρείτε 3 x Cortex A710 και 4 x Cortex A510 αντίστοιχα, με το Setup αυτό να είναι ολόιδιο τόσο για τον Exynos 2200, όσο και για τον Snapdragon 898.

Εκεί που θα διαφέρουν φυσικά τα τρία SoCs θα είναι στα περιφερειακά συστήματα, όπως τα Modems και οι GPU, με τον Mediatek 2000 να χρησιμοποιεί την ARM Mali G710 MC10, με τον SD 898 να έχει την νέα γενιά των Adreno GPUs.

Η Samsung ίσως έχει το πάνω χέρι εδώ, αφού ο νέος Exynos 2200 θα έχει την AMD RDNA 2 GPU, που κατασκεύασε η κορεάτικη εταιρία σε συνεργασία με την AMD.

Πίσω στον Dimensity 2000, η Mediatek κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο για να μας γνωρίσει το “πρώτο Smartphone Chipset στα 4nm” κάτι που σημαίνει οτι μάλλον θα προλάβει την Qualcomm στην παρουσίαση του δικού της SoC, με τον νέο SD να παρουσιάζεται στις 30 Νοέμβρη.

Την ίδια ώρα εμφανίστηκε και ένα Antutu Test, το οποίο ή ίδια η Αntutu αλλα και ο Ice Universe από το Twitter επιβεβαιώνουν ότι είναι αληθινό, με μια συσκευής της Vivo με την Dimensity 2000 να περνάει το 1.000.000 πόντους στο γνωστό τέστ!!

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης , το καλύτερο Android κινητό, με τον SD 888+ φτάνει περιπου τις 850.000, ενώ η μοναδική συσκευή τέτοιου μεγέθους που επίσης ξεπερνάει το 1.000.000 είναι το M1 Powered, Apple ipad Mini.

Λέτε το 2022 να είναι η χρονιά που η Mediatek θα κάνει το μεγάλο Comeback;

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo