Οι καλύτερες εφαρμογές που δεν πρέπει να λείπουν απο το νέο Android τηλέφωνο σας.

0

Η πρωτοχρονιά έρχεται, ο παχύσαρκός Άγιος Βασίλης φορτίζει τη μύτη του ρούντολφ[/lightbox] και φορτώνει τους σάκους με κούκλες, αυτοκινητάκια, GTA V, και πολλές πολλές συσκευές Android… και λίγα iPhone.. και ακόμα πιο λίγα Windows Mobile Phones… και κανα 2 Blackberry. Τέλοσπάντων, καταλάβατε.

Όσοι λοιπόν έχετε στη λίστα των δώρων σας το νέο Android τηλέφωνο σας, ας ρίξουμε μια ματιά στο ποιες εφαρμογές πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε(τουλάχιστον).

 

Nova_LauncherNova Launcher

Όσο καλός και αν είναι ο Launcher της συσκευής σας, αποκλείεται να είναι “Nova Launcher” καλός. Ο Nova είναι η πρώτη εφαρμογή που θα πρέπει να εγκαθιστάτε στη συσκευή σας, και πιθανότατα η πρώτη που θα πρέπει να αγοράζετε απο το Play Store για να ξεκλειδώσετε τα Gestures.

Δείτε επίσης:

 1. Apex Launcher
 2. Google Now Launcher
 3. Solo Launcher

esfileexplorerMiXplorer

O MiXplorer, είναι ελαφρύς, ταχύτατος, και πραγματικό πολυεργαλείο, αφού είναι ταυτόχρονα, File Explorer, File archiver, FTP και Samba Client, ενώ μπορεί να διαχειριστεί και τις Cloud Saving υπηρεσίες σας. Φυσικά αν έχετε δικαιώματα root, μπορεί να λειτουργήσει και ως Root Explorer.

Ο MiXplorer ειναι χωρίς διαφημίσεις, και φυσικά δωρεάν

Δείτε επίσης:

 1. File Manager HD
 2. Astro File Manager
 3. File Commander 

pushbulletPushBullet

Αρχικα το Pushbullet ξεκίνησε ως μια υπηρεσία που σας επέτρεπε να ανταλλάξετε URLS ανάμεσα στο κινητό και τον υπολογιστή σας.

Πλέον η εφαρμογή είναι σχεδόν απαραίτητη αν έχετε μια Android συσκευή και έναν υπολογιστή, αφού μπορεί να προβάλει ολες τις ειδοποιήσεις της συσκευής σας στην οθόνη του υπολογιστή σας, δίνοντας σας τη δυνατότητα ακόμα και να απαντήσετε σε μηνύματα χωρίς καθυστέρηση απο το πληκτρολόγιο του PC σας.

 


IFTTTifttt

To IFTTT(if this then that, διαβάστε περισσότερα εδώ) είναι η πιο απλή και εύχρηση εφαρμογή αυτοματοποίησης της συσκευής σας.

Μπορεί να μην έχεις τις εκτεταμένες δυνατότητες του ανταγωνισμού, ωστόσο η πολύ ενεργή κοινότητα, και η συνεχόμενη επέκταση στις εφαρμογές που συνεργάζονται με το IFTTT, κάνει την εφαρμογή αρκετά ελκυστική, ενώ αν τη μάθετε καλά δε θα περάσει πολύς καιρός πριν τη θεωρήσετε απαραίτητη.

Δείτε επίσης:

 1. Tasker
 2. Automate it
 3. Trigger

mxplayerMXPlayer

Ακομα και αν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας για προβολή βίντεο, το MX Player αξίζει μερικά απο τα MB της μνήμης στη συσκευή σας.

Ο ΜΧ μπορεί να αναπαράγει οτιδήποτε αρχείο και αν του πετάξετε, φτάνει να το υποστηρίζει το hardware σας. Οι επιλογές είναι αρκετές, το να εμφανίσετε υπότιτλους πολύ απλό, και τα swipe Gestures για αυξομείωση έντασης και φωτεινότητας εμφανίστηκαν πρώτα εδώ, και πλέον είναι στανταρ σε κάθε player που σέβεται τον εαυτό του.

Δείτε επίσης:

 1. VLC
 2. BS Player

Google-KeepGoogle Keep

Το Keep είναι ένα απο τα Google Apps που δεν έρχεται προεγκατεστημένο με τα υπόλοιπα οπως το Youtube και το Gmail, και ίσως για αυτό δεν έχει κερδίσει την αναγνώρισει που του αξίζει.

Χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο, το Google Keep είναι μια εξαιρετική εφαρμογή σημειώσεων, είτε αυτές είναι απλές σημειώσεις, είτε λίστες, είτε φωτογραφίες, είτε τέλος χειρόγραφες.

Οπως και ολα τα υπόλοιπα Google Apps, οι σημειώσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον Google λογαριασμό σας, κάτι που σημαίνει οτι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές απο οπουδήποτε βρείτε μια σύνδεση ιντερνετ

Δείτε επίσης:

 1. Evernote
 2. Colornote

spotify_2014_0Spotify

To Spotify μπήκε το 2014 στις ζωές των Ελλήνων,και η αλήθεια είναι οτι η πλατφόρμα του Spotify έχει αρκετά θετικά στοιχεία, με το κυριότερο φυσικά να είναι η δωρεάν μουσική!

Μπορει στα κινητά, χωρίς Premium να είναι λίγο βάσανο, αφού δεν μπορείτε να ακούσετε μεμονωμένα κομμάτια (ΩΧ; πως βρέθηκε ΑΥΤΟ εδώ;) δεν παύει ομως να διαθέτει την τεράστια συλλογή του απο ελληνικά και ξένα τραγούδια εντελώς δωρεάν.

Δείτε επίσης:

 1. SoundCloud
 2. Napster
 3. Google Play Music

TC App

Να και μια Ελληνική εφαρμογή. Αν σας ενδιαφέρει να μην χρεώνεστε καλώντας αριθμούς εκτός του δικτύου σας, το TC App είναι απαραίτητη προσθήκη στη συσκευή σας.

Πριν απο την πραγματοποίηση της κάθε κλήσης, η εφαρμογή, με την προυπόθεση οτι η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Internet, βρίσκει το δίκτυο του αριθμού που καλείτε, και σας το εμφανίζει για να ξέρετε αν θα χρεωθείτε ή όχι για την επόμενη κλήση.


feedlyFeedly

Οταν το Google Reader μας άφησε χρόνια, ακολούθησε μια κούρσα απο αρκετούς ανταγωνιστές τους που για χρόνια βρισκόντουσαν στη σκια του. Νικητής σε αυτή την κούρσα αναδείχθηκε το Feedly.

Μπορεί το UI του να μην είναι βολικό για όλους, ωστόσο η εφαρμογή βελτιώνεται συνεχώς απο τη μέρα που ανέλαβε τα ηνία. Αν ψάχνετε μια εφαρμογή για να είστε συνεχώς ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, μην κοιτάτε παραπέρα.

Δείτε επίσης:

Greader

Press

Περιπτερο Google


greenifyGreenify

Η αυτονομία των συσκευών εξακολουθεί να είναι ένα απο τα μεγαλύτερα αγκάθια των Android συσκευών, με το Greenify να είναι με διαφορά η πιο αποδοτική λύση.

Με τη βοήθεια του μπορείτε να βάζετε σε Sleep με το ζόρι οσες εφαρμογές δε θέλετε να παραμένουν ανοιχτές και μετά το κλείσιμο της οθόνης, δίνοντας βαθιές ανάσες στη μπαταρίας σας.


e7699fbd8e785348772767007569b3fb_iconHere Maps

Και φτάσαμε την εποχή που μια εφαρμογή της Nokia που κατα βάση κυκλοφορεί σε Windows Phone θα ήταν must have για το Android!

Here Maps είναι μια εξαιρετική λύση για Offine πλοήγηση, και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Τι άλλο να ζητήσετε;

 

Δείτε επίσης:

 1. Google Maps 
 2. Sygic
 3. Maps Me(offline χάρτες, χωρίς πλοήγηση)

zedge1 Zedge

To Zedge είναι απο τις μεγαλύτερες και πιο προσβάσιμες συλλογές σε Wallpapers, Ringtones και ήχους ειδοποιήσεων. Αν ψάχνετε αυτό το κάτι που θα κάνει τη συσκευή σας να διαφέρει, τότε στο Zedge πιθανότατα θα το βρείτε.

Εκτός απο μια τεράστια συλλογή απο Wallpapers θα βρείτε και πολλούς ήχους κλήσης, με αρκετούς Ελληνικούς να είναι αναμεσά τους.

Δείτε επίσης:

 1. Backgrounds HD
 2. Coveroid

dashclockDashClock Widget

Με τη βοήθεια του DashClock Widget, όσοι έχετε συσκευή με Android 4.2 και πάνω, μπορείτε να μετατρέψετε τη Lockscreen σας, σε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ειδοποιήσεων και συντομέυσεων.

Η ενεργή κοινότητα που ασχολείτε με το Dashclock έχει δημιουργήσει δεκάδες εξαιρετικά extensions για την εφαρμογή που της επιτρέπει να συνεργάζεται με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές του Google Play.

Δείτε επίσης:

 1. Cover Lockscreen
 2. Next Lockscreen
 3. Lock Screen

unnamedZooper Widgets

Οποιο Launcher και αν επιλέξετε, σίγουρα μια συλλογή απο όμορφα και χρήσιμα Widgets είναι απαραίτητη. Τα Zooper Widgets έχουν στη συλλογή τους, μερικά απο τα πιο προτότυπα widgets που μπορείτε να βρείτε.

Είτε ψάχνεται για widget καιρού, είτε για ημερολόγιο, είτε για οτιδήποτε άλλο, το Zooper έχει κάτι για εσάς.

Δείτε επίσης

 1. HD Widgets
 2. Beautiful Widgets
 3. Fancy Widgets

Αυτά απο εμένα. Εσείς; Πια εφαρμογή νομίζετε οτι δεν πρέπει να λείπει απο καμία Android συσκευή;

 

 

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

1 Comment
 1. Σιγουρα το Nova Launcher, τον MXPlayer. Το TC App το ειχα δοκιμασει πιο παλιά αλλα δεν με εξυπηρέτησε και τοσο, μου φανηκε λιγο μπερδεμενο…
  Επισης πολυ καλη ειναι και το Zedge.
  τις αλλες δεν τις ξερω αλλα θα τις δοκιμασω!

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo