Gadget Review: Xiaomi Roidmi Φορτιστής αυτοκινήτου/FM Transmitter.

0

Έχω μια ιδιαίτερη συμπάθεια στα μικρά και χρήσιμα Gadgets, ειδικά ομως σε αυτά που μπορούν να κάνουν περισσότερα απο ένα πράγματα τη φορά.

O Xiaomi Roidmi Car Charger, είναι ένα κλασσικό παράδειγμα τέτοιο Gadget, αφου ο φορτιστής αυτοκινήτου της  Κινέζικης εταιρίας, μπορεί να φορτίσει τη συσκευή σας. Μάλιστα έχει δύο υποδοχές, οπότε στην πραγματικότητα, μπορεί να φορτίσει δύο συσκευές ταυτόχρονα, αλλα αυτό δεν είναι το κάτι παραπάνω που αναφέρω στην αρχή του άρθρου.

Η έξτρα λειτουργία του RoidMi είναι οτι πρόκειται ταυτόχρονα και για FM Transmitter. Τι σημαίνει αυτό; Θα το δούμε στην ώρα του.

Το Roidmi Car Charger, έχει διαστάσεις 25X25X53 χιλιοστά, είναι με λίγα λόγια μικροσκοπικό , και έχει και φωτισμό LED στις θύρες USB, ο οποίος έχει και αρκετές χρωματικές επιλογές για να ταιριάξει με τον υπόλοιπο φωτισμό του αυτοκινήτου σας.

Απο την πλευρά του φορτιστή, το RoidMi , προσφέρει οπως είπαμε 2 θύρες USB για τη φόρτιση των συσκευών σας, με μέγιστo φορτίο τα 3.4 στα 5V. Η κάθε θύρα ξεχωριστά υποστηρίζει μέχρι 2.4A, με την απόδοση τους να φτάνει το 95%.

Το κεντρικό Chip του RoidMi δεν έχει μια και δύο, αλλα οκτώ διαφορετικές προστασίες για το κινητό και το αυτοκίνητο σας, μεταξύ των οποίων, προστασία βραχυκυκλώματος, υπερθέρμανσης και υπέρτασης.

Για τη δεύτερη χρήση του τώρα, δηλαδή αυτή του FM Transmitter, o φορτιστής της RoidMi, έχει ενσωματωμένο έναν μικρής έμβέλειας ραδιοφωνικό πομπό, ο οποίος μπορεί να μεταφέρει ολους τους ήχους απο το κινητό σας, στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας.

Η σύνδεση με το κινητό σας, γίνεται μέσω Bluetooth 4.2, με δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης δύο διαφορετικών συσκευών, με τη συσκευή να αναλαμβάνει τη μεταφορά απο εκει.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή της Roidmi στο κινητό σας, και να ορίσετε ποια ειναι η συχνότητα που θα εκπέμπει ο πομπός της Transmitter.

Για βέλτιστα αποτελέσματα, θα πρέπει να βρείτε μια όσο το δυνατόν πιο καθαρή συχνότητα, κάτι που εντός πόλεως είναι συχνά δύσκολο. Αυτός ειναι και ο βασικότερες λόγος που τα FM Transmitters δεν έχουν εξαπλωθεί πάρα πολύ, παρότι είναι αρκετά χρήσιμα.

To LED αλλάζει χρώμα, για να ταιριάξει με το φωτισμό του αυτοκινήτου σας. (ναι, πιο θολή δε μπορούσα να τη βγάλω.)

Η προεπιλεγμένη συχνότητα εκπομπής του Roidmi είναι οι 96.4 χιλιόκυκλοι στα FM, οπότε αν βάλετε σε αυτή τη συχνότητα το ραδιοφωνό σας, θα ακούτε οτι παίζει το κινητό σας.

Αυτό μπορεί να είναι μουσική, ο ήχος κατα τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος, της οδηγίες του προγράμματος πλοήγησης, ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Απο την εφαρμογή του Roidmi Life μπορείτε να ρυθμίσετε αρκετά πραγματάκια, οπως ο χρωματισμός του LED, το αν θα ξεκινάει κάποια εφαρμογή αυτόματα με τη σύνδεση του κινητού σας, ή αν θέλετε ο ήχος κλήσης να ακούγεται απο τα ηχεία του αυτοκινήτου σας ή όχι.

Μια πολύ χρήσιμη ένδειξη, είναι αυτή της τάσης που βγάζει η μπαταρία του αυτοκινήτου σας, αφού μέσω της ένδειξης αυτής, αλλα και μέσω των LED που αναβοσβήνουν κόκκινα σε περίπτωση παράξενων μετρήσεων, μπορεί να προλάβετε μια ψόφια μπαταρία που θα σας αφήσει στα κρύα του λουτρού, η οποιαδήποτε άλλη δυσλειτουργία της

Φυσικά η σημαντικότερη ρύθμιση έχει να κάνει με το σε ποια συχνότητα θα εκπέμπει το RoidMi Charger, για να έχετε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Ο διπλός φορτιστής της Roidmi, κοστίζει αυτή τη στιγμή 16€, και μπορεί να σας φανεί λίγο ακριβός, αφού στην αγορά θα βρείτε και του τάλιρου πολύ ευκολα, δεν μπορώ να σας περιγράψω αρκετά καλά, το πόσο καλύτερη κίνηση θα ήταν να επιλέξετε αυτόν, απο κάποιον άλλο της σειράς.

Αν το FM Transmitter, δε σας πείθει, ίσως το κάνει η δυνατότητα διπλής φόρτισης, ή η ταυτόχρονη σύνδεση δυο συσκευών μέσω Bluetooth, ή ο LED φωτισμός που προσαρμόζεται στα γούστα σας, ή στο τέλος-τέλος, οι πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας για το κινητό  και το αυτοκίνητο σας.

Αν σέβεστε το κινητό σας, να έχετε στο νού σας, οτι τα καλά καλώδια και φορτιστές, είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε, αφού θα σας ακολουθούν και στις επόμενες συσκευές σας.

Αποκτήστε το Xiaomi RoidMi 3s Car Charger/FM Transmitter.