Η Xiaomi φέρνει την τεχνολογία RAMDISK στα Smartphones για ακόμα πιο εντυπωσιακές επιδόσεις σε παιχνίδια.

0

Με τη RAM στις συσκευές να έχει φτάσει πλέον μέχρι και τα 16GB σε Gaming Smartphones, ήρθε η ώρα σιγά σιγά να βρούμε και άλλες χρήσεις για την διαθέσιμη RAM που περισσεύει, γιατι μεταξύ μας, ακόμα και στο Android που απαιτεί ΠΟΛΥ RAM για να λειτουργήσει σωστά, τα 12 και τα 16GB είναι υπερβολή.

Την ίδια σκέψη είχε και η Xiaomi, η οποία αποφάσισε να φέρει τη τεχνολογία RAMDISK στα κινητά τηλέφωνα.

Η χρήση της RAMDISK είναι διαδεδομένη αρκετά χρόνια στο PC, και επιτρέπει τη μετατροπή μνήμης RAM σε αποθηκευτικό χώρο, τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εφαρμογές που χρειάζονται τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ταχύτητες της RAM.

To Xiaomi MI 10 Ultra είναι το πρώτο κινητό της Xiaomi που θα υποστηρίζει το RAMDISK

Έτσι πολλοί την χρησιμοποιούν για παιχνίδια, ή πιο συνηθισμένα ως Cache Folder σε εφαρμογές Audio και Video Editing, με την Xiaomi να δίνει την ίδια επιλογή στους κατόχους των Xiaomi Mi 10 Ultra.

Με το νέο RAMDISK Trial Mode στο Mi 10 Ultra, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε μέρος των 16GB LPDDR5 RAM για να αποθηκεύσετε παιχνίδια, τα οποία πλέον θα φορτώνουν ΑΚΑΡΙΑΙΑ.

Για να έχετε μια εικόνα της διαφοράς, η UFS 3.1 μνήμη της συσκευής έχει ταχύτητα ανάγνωσης 1700ΜΒ/s και εγγραφής 750ΜΒ/s , ενώ η ταχύτητα της RAM στο Mi 10 Ultra αγγίζει τα 44GB/S!!!

Βέβαια η RAM δεν είναι μόνιμη μνήμη, και σε περίπτωση που κλείσετε τη συσκευή, η τελειώσει η μπαταρία, τα δεδομένα που θα έχετε αποθηκεύσει στη RAMDISK σας χαιρετάνε, στην ουσία όμως αυτό δεν αποτελεί και μεγάλο πρόβλημα.

Ένα παράδειγμα που έδωσε η Xiaomi είναι στο Peace Elite (γνωστό στα μέρη μας ως PUBG), το οποίο χρειάζεται μόλις 10″ για να εγκατασταθεί στην RAMDISK , δηλαδή το μισο χρόνο που απαιτεί μια συμβατικη εγκατάσταση, με την διαφορά σε loading times, και Gameplay φυσικά να είναι τεράστια.

Για να χρησιμοποιήσετε το RAMDISK θα πρέπει να θυσιάσετε τη μισή σας RAM

Μέχρι τώρα υποστηρίζονται πάνω απο 10 δημοφιλή παιχνίδια στην Κίνα, απο αυτή τη λειτουργία, μεταξύ των οποίων τα QQ Speed, Glory of the King, και Peace Elite.

Μια πααρα πολυ ενδιαφέρουσα λειτουργία, η οποία πιθανότατα θα έρθει και σε άλλα MIUI 12 κινητά της Xiaomi, αρκεί φυσικά να έχουν αρκετή RAM, ώστε να μπορείτε να θυσιάσετε τη μισή για μια τέτοια δουλειά.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo