Σε μια ακόμα τρομερή πατάτα , η Xiaomi αναβαθμίζει τα Global Mi A3 , με firmware… Μεξικού.

0

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος με τα λάθη της Xiaomi στο Android One πρόγραμμά της, αφού το πολύπαθο Mi A3 έχει ακόμη μια αστοχία στις αναβαθμίσεις του, μια αστοχία, που αυτή τη φορά, νομίζω ότι δεν έχει προηγούμενο.

Πολλοί χρήστες του Mi A3 έλαβαν ειδοποίηση αναβάθμισης στα κινητά τους, με κωδικό V11.0.3.0.QFQMXTC, και μέγεθος 1.4GB, το οποίο παρότι πράγματι αναβαθμίζει τη συσκευή, το κάνει.. με μεξικάνικο Firmware.

H Global έκδοση των Μi A3 έχει Firmwares και κωδικό QFQMIXM , και όπως είδατε από το όνομα της αναβάθμισης, η Xiaomi έστειλε αναβάθμιση με κωδικό QFQMXTC, που αφορά Μεξικάνικες συσκευές, και μάλιστα Branded, αφού αφορά συσκευές της Telcel.

Έτσι όσοι προχώρησαν στην αναβάθμιση, έχουν πλέον μια συσκευή με Logo της Telcel, και οι μισοί δεν έχουν καθόλου τηλεφωνία, ενώ οι υπόλοιποι είδαν την μια SIM να απενεργοποιείται.

Στα Forums της Xiaomi, γρήγορα εντόπισαν το πρόβλημα, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ειδοποιούν τους χρήστες να μην προχωρήσουν σε αναβάθμιση, αλλα το κακό έχει ήδη γίνει, μιας και αρκετοί έκαναν ήδη την κίνηση, και έχουν πλέον Xiaomi Mi A3.. tekila.

Ευτυχώς, το Μι Α3 είναι συσκευή με A/B Partition, οπότε όσοι την πάτησαν, μπορούν να κάνουν Rollback στον προηγούμενο Partition, μέσω Fastboot, με εντολές

fastboot –set-active=a

ή

fastboot set_active a

Με την προϋπόθεση βέβαια, να ξέρετε τι είναι το Fastboot και πως το χρησιμοποιούν.

4 προσπάθειες χρειάστηκε για να αναβαθμίσει τα Mi A3 σε Android 10, αλλα φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα. Κάθε μέρα και μια νέα περιπέτεια.

Aggelos Pap
Aggelos Pap

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή σας, ή κάποια ερώτηση για το Android μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου

Σχολιάστε πρώτος

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo