[Ολες οι νέες αλλαγές απο 1η Ιουλίου] Αγορές εκτός Ε.Ε και τελωνείο: Πως θα κάνω αγορές απο Κίνα και Αγγλία; Πόσα θα πληρώσω στο τελωνείο;

Όσοι ασχολείστε με το άθλημα των αγορών απο Κινέζικα καταστήματα, σίγουρα θα έχετε καταλάβει οτι έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη διαχείριση των πακέτων, που προέρχονται από τρίτες χώρες, από τα ΕΛΤΑ, με τους ελέγχους να είναι πλέον σχεδόν καθολικοί, και τις πιθανότητες να σας πιάσει η τσιμπίδα του τελωνείου να έχουν αυξηθεί εκθετικά.

Το παρόν άρθρο, δεν είναι οδηγός online αγορών. Για αυτό το ζήτημα έχω γράψει ήδη έναν εκτεταμένο οδηγό, του οποίου αυτά που θα διαβάσετε παρακάτω, είναι ένα κομμάτι, αλλά για να μην γίνει πολύ μεγάλο το άλλο κείμενο θα μιλήσουμε εδώ αποκλειστικά για το κομμάτι του τελωνείου.

Περιεχόμενα:


Οι αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι του 2017 στα ΕΛΤΑ.


Μέχρι το καλοκαίρι του 2017 τα πράγματα ήταν απλά. Οι παραγγελίες σας, έρχονταν με απλό ταχυδρομείο, έφταναν το Ελ.Βενιζέλος, οι άνθρωποι των ΕΛΤΑ άφηναν τα μικρά σε μέγεθος, και με μικρή δηλωμένη αξία, ελεύθερα απο έλεγχο, και τα παίρνατε χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Από τη στιγμή που οι αγορές από την Κίνα έγιναν σαφώς πιο δημοφιλής τα τελευταία, χρόνια, αυτός ο “πλάγιος” δρόμος ήταν σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα έκλεινε.

Ήδη απο τον Νοέμβριο του 2016, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα πακέτα απο τρίτες χώρες άρχισαν να γίνονται πολύ πιο συχνοί, με τα δέματα που χρεωνόντουσαν με τελωνειακούς δασμούς να γίνονται ολο και περισσότερα όσο περνάει ο καιρός.

Fast Forward λοιπόν, στον Ιούλιο του 2017, όταν και τα ΕΛΤΑ παρουσίασαν τον νέο τιμοκατάλογο ειδικών τελών εκτελωνισμού, και δήλωσαν με κάθε επισημότητα, ότι ΚΑΘΕ πακέτο που θα εισάγεται απο χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα περνούσαν από τελωνειακό έλεγχο, μιας και τα Ελληνικά ταχυδρομεία είχαν προσλάβει πλέον αρκετούς εκτελωνιστές, για να γίνει αυτή η διαδικασία, με περισσότερους να έρχονται στο εγγύς μέλλον.

Αυτό που σε τελική ανάλυση μετράει είναι απλό: Όλα τα δέματα εκτός Ε.Ε., είτε μικρά, είτε μεγάλα, είτε (δηλωμένα) φτηνά, είτε ακριβά, σταματάνε στο τελωνείο.

Απο το Φθινόπωρο του 2017 υπάρχουν και μερικές ακόμα σημαντικές λεπτομέρειες για τις αγορές σας που θα πρέπει να προσέξετε.

Α) Ατμοποιητές

Η εισαγωγή ηλεκτρονικών τσιγάρων, και υγρών συμπλήρωσης απαγορεύεται, και όσα σταματάνε στο τελωνείο ΚΑΤΑΣΧΟΝΤΑΙ. Με λίγα λόγια τα ξεχνάτε. Μπορείτε να αγοράσετε ανταλλακτικά για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο, αρκεί αν μην αποτελούν πάνω απο το 70% των συνολικών μερών του ατμοποιητή, αλλά και αυτό δεν ειναι σιγουρο οτι θα περάσει τελικά τον έλεγχο. Δεν ξέρω περισσότερα, εδώ δείχνω κινητά, να πάτε σε ειδικεύομενες σελίδες για έξτρα λεπτομέρειες 🙂

Β) Βιταμίνες/Φάρμακα/Συμπληρώματα διατροφής

Και ότι άλλο κατατάσσει σε αυτές τις κατηγορίες ο ΕΟΦ, απαιτούν μεταξύ άλλως υπεύθυνη δήλωση απο μέρους σας οτι εχουν αγοραστεί για προσωπική χρήση. Πιο συγκεκριμένα :

Για παραγγελίες μέχρι 3 τεμάχια (οτιδήποτε κι αν είναι, συμπλήρωμα, οδοντόπαστα, κ.λπ.) δεν χρειάζεται η υπεύθυνη δήλωση στον ΕΟΦ.

Πέρα απο αυτο τον αριθμό πρέπει να πάρετε έγκριση απο τον ΕΟΦ για να τα παραλάβετε. Θα χρειαστείτε:

 1. Αίτηση εκτελωνισμού: Θα σας σταλεί απο το τελωνείο
 2. Υπεύθυνη Δήλωση: Την συμπληρώνεται με τα προιόντα που αγοράσατε, και δηλώνετε οτι είναι για προσωπική χρήση
 3. Τιμολόγιο (δύο αντίγραφα): Η απόδειξη της παραγγελίας σας, με ονομα παραλήπτη, και τα προιόντα εμφανή.
  Σύνθεση προϊόντων : Απο τη σελίδα που αγοράσατε τα προιόντα (δείγμα απο iHerb)

Ολα τα παραπάνω τα παίρνετε ένα όμορφο πρωινό, και πάτε στον ΕΟΦ(η τα στελνετε μέσω φαξ) να τα καταθέσετε, για να πάρετε την άδεια εκτελωνισμού, την οποία θα στείλετε στο ΓΕΤΑ.

Αφου ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πακετάκι θα ξεκολλήσει, και θα συνεχίσει την πορεία προς το σπίτι σας.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ

Γ)Μπαταρίες

Αν και άσχετο με τα τελωνεία, πλέον, και μέχρι νεοτέρας, ΔΕΝ αποστέλνονται μπαταρίες, μέσω της αεροπορικής οδού, λόγο ατυχήματος σε αεροπλάνο απο ασταθή μπαταρία. Οπότε ξεχνάτε τις μπαταρίες για τους ατμοποιητές και τους φακούς σας, οπως φυσικά και τα Power Banks. Ανα διαστήματα το Gearbest και το Banggood βρίσκουν τρύπες και στέλνουν για λίγο καιρό, αλλα αυτός συνήθως δε διαρκεί πολύ.

Ανάλυση χρεώσεων σε περίπτωση που το δέμα σας σταματήσει στο τελωνείο


Απο τον Ιούλιο του 2021 η ατέλεια των 22€ (όσοι δεν ξέρετε τι εστί ατέλεια θα τα διαβάσετε παρακάτω) ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ που σημαίνει ότι ακόμα και πακέτα των 1-2€ θα χρεώνονται ΦΠΑ.

Αυτό που κυρίως θα πρέπει να χωνέψουμε είναι οτι τα δέματα κάτω απο 22€ δε θα είναι πλέον ελεύθερα ΦΠΑ, αλλα θα πληρώνουν μόνο αυτό. Δηλαδή το ΦΠΑ. Τέλη εκτελωνισμού και δασμοί δε θα υπάρχουν.

Μάλιστα για να γίνει πιο εύκολο το πράγμα, γιατί όπως ξέρετε τα τελωνεία είναι ΗΔΗ ΠΙΤΑ, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δε θα γίνεται εκτελωνισμός κανονικά (ο οποίος θα έπρεπε και να χρεώνεται αν γίνεται) αλλά οι ΠΩΛΗΤΕΣ που θέλουν να πουλάνε στην Ε.Ε. θα μπαίνουν σε μια ειδική πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνουν αποστολές και θα αποδίδουν το ΦΠΑ για το σύνολο των πωλήσεων αυτών ανα διαστήματα.

Τα δέματα κατηγοριοποιούνται με βάση την αξία CIF.

CIF (Cost, insurance, and freight) είναι η συνολική αξία της συναλλαγής, δηλαδή, η αξία του αντικειμένου, τα έξοδα μεταφοράς, και τυχών έξοδα ασφάλισης.

Για τα αντικείμενα μέχρι 150€ τα ΕΛΤΑ πλέον χρησιμοποιούν την «ίδια αξία» (εσωτερική αξία), η οποία σε αντίθεση με τη CIF, αφορά μόνο το κόστος το αντικειμένου.

Με λίγα λόγια αν αγοράσετε κάτι το οποίο έχει ξεκάθαρα στις χρεώσεις, άλλη χρέωση αντικειμένου και άλλη χρέωση αποστολής, το όριο ειναι η αξία του αντικειμένου είναι ΜΟΝΟ η δικιά του. Δεν προσμετράτε σε αυτή το κόστος των μεταφορικών.

Σας το αντιγράφω και απο το taxheaven.gr που τα λένε καλύτερα απο εμένα.

Ως «ίδια αξία» (εσωτερική αξία)νοείται:
α) για εμπορεύματα εμπορικού χαρακτήρα: η τιμή των εμπορευμάτων αυτών καθαυτά όταν πωλούνται για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης, μη συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μεταφοράς και ασφάλισης, εκτός εάν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή και δεν αναγράφονται χωριστά στο τιμολόγιο, και τυχόν άλλων φόρων και επιβαρύνσεων που μπορούν να ελεγχθούν από τις τελωνειακές αρχές από κάθε σχετικό έγγραφο·
β) για εμπορεύματα χωρίς εμπορικό χαρακτήρα: η τιμή που θα είχε καταβληθεί για τα ίδια τα εμπορεύματα εάν είχαν πωληθεί για εξαγωγή στο τελωνειακό έδαφος της Ένωσης.

Πλέον έχουμε δύο κατηγορίες αντικειμένων:

 1. Πακέτα με αξία CIF μέχρι 150€
 2. Πακέτα με αξία CIF πάνω απο 150€

Για τα πρώτα υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

 1. Είτε θα έχετε πληρώσει ήδη το ΦΠΑ στο Checkout απο το κατάστημα αγοράς, είτε
 2. Δε θα σας το χρεώσει ο πωλητής και θα συλλέξουν το ΦΠΑ τα ΕΛΤΑ (η όποια μεταφορική κούριερ το μεταφέρει)

Για προϊόντα άνω των 150€, το τελωνείο εκτός απο ΦΠΑ και τα έξοδα εκτελωνισμού σας χρεώνει έξτρα με Δασμούς οι οποίοι δεν είναι στάνταρ αφου ποικίλουν ανάλογα την κατηγορία και το κόστος του αντικειμένου.

Πίσω στην κατηγορία 0-150€ τα ΕΛΤΑ έχουν πλέον 5 υποκατηγορίες χρεώσεων, ανάλογα ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ του προϊόντος (μόνο το κόστος του δηλαδή, χωρίς τα μεταφορικά ή τυχών εξοδα ασφάλισης)

Έτσι (δώστε βάση εδώ) ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟ ΦΠΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ:

Τα ΕΛΤΑ θα συλλέξουν το ΦΠΑ κατα την είσοδο του πακέτου στη χώρα, και θα σας σας χρεώσουν και μια αμοιβή για αυτό, ανάλογα με το κόστος του αντικειμένου σας.

 • Δέματα Ίδιας αξίας από 0 ευρώ έως και 15 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 2,50 €
 • Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 15 ευρώ έως και 30 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 5,00 €
 • Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 30 ευρώ έως και 50 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 7,50 €
 • Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 50 ευρώ έως και 100 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 10,00 €
 • Δέματα Ίδιας αξίας άνω των 100 ευρώ έως και 150 ευρώ, το τέλος ΕΛΤΑ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) διαμορφώνεται στα 15,00 €

 

Παραδείγματα:

 

Σε περίπτωση που το κατάστημα που αγοράζετε σας χρεώσει κανονικά το ΦΠΑ στο Checkout:

 • Πακέτο αξίας 7€ θα χρεωθεί κατα την αγορά του : 1.68€ ΦΠΑ, οπότε συνολικά θα πληρώσετε 8.68€
 • Πακέτο αξίας 35€ θα χρεωθεί κατα την αγορά του : 8.4€ ΦΠΑ οπότε συνολικά θα πληρώσετε 43.4€
 • Πακέτο αξίας 100€ θα χρεωθεί κατα την αγορά του : 24€ ΦΠΑ, οπότε συνολικά θα πληρώσετε 124€
 • Πακέτο αξίας 140€ θα χρεωθεί κατα την αγορά του:  33,6€ ΦΠΑ οπότε συνολικά θα πληρώσετε 173.6€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ +ΔΑΣΜΟΙ  = οπότε θα ξεπεράσετε κατα πολύ τα 100€

Σε περίπτωση που το κατάστημα που αγοράζετε ΔΕΝ σας χρεώσει κανονικά το ΦΠΑ στο Checkout:

 • Πακέτο αξίας 7€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 1.68€ ΦΠΑ, συν 2.5€ Τέλη απο τα ΕΛΤΑ  οπότε συνολικά θα πληρώσετε 11.2€
 • Πακέτο αξίας 35€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 8.4 συν 35€ ΦΠΑ, συν 7.5€ Τέλη απο τα ΕΛΤΑ  οπότε συνολικά θα πληρώσετε 50.9€
 • Πακέτο αξίας 100€ θα χρεωθεί στο τελωνείο : 24€ ΦΠΑ και 15€ τέλη απο τα ΕΛΤΑ , οπότε συνολικά θα πληρώσετε 139€
 • Πακέτο αξίας 140€ θα χρεωθεί στο τελωνείο :  33,6€ ΦΠΑ και 15€ τέλη απο τα ΕΛΤΑ οπότε συνολικά θα πληρώσετε 188.6€
 • Κινητό αξίας 300€ θα χρεωθεί στο τελωνείο: 20€ έξοδα εκτελωνισμού + 72€ ΦΠΑ +ΔΑΣΜΟΙ  = οπότε θα ξεπεράσετε κατα πολύ τα 100€

 

Αυτές οι χρεώσεις  αφορούν τις αποστολές που υποδέχονται και εκτελωνίζουν οι συμβαλλόμενοι με τα ΕΛΤΑ εκτελωνιστές. Αν το πακέτο σας έχει σταλεί με μεταφορέα, μέλος της EMS, (δείτε ολα τα μέλη εδώ)  τότε τον εκτελωνισμό των πακέτων σας, τον αναλαμβάνουν οι εκτελωνιστές που έχουν σύμβαση με τα ΕΛΤΑ (δεν είναι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ.

Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας.

Αγορές απο Ευρώπη

Απο 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ολα τα πακέτα που θα έρχονται στη χώρα μας απο οποιαδήποτε χώρα του Κόσμου, εκτός Ευρώπης, Η ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ, θα πρέπει να είναι χρεωμένο με τον Ελληνικό ΦΠΑ(την ώρα που μιλάμε είναι 24%).

Αν αγοράσετε κάτι από Γερμανία π.χ που έχει 19% ΦΠΑ, και κοστος 20€, στο πακέτο θα πρέπει να αφαιρεθεί το Γερμανικό ΦΠΑ, και να προστεθεί το Ελληνικό. Οπότε αντί για 20€ θα πληρώσετε 21€.

Το Amazon για παράδειγμα κάνει αυτή τη διαδικασία αρκετά χρόνια τώρα, και πλέον θα πρέπει να το κάνουν ολα τα καταστήματα, δηλαδή, να χρεώνουν το Ελληνικό ΦΠΑ στο Checkout και τα υπόλοιπα να κυλούν όπως πριν.

Αν ΔΕΝ χρεώσει Ελληνικό ΦΠΑ το κατάστημα, είναι υποχρεωμένος ο μεταφορέας να το συλλέξει, δηλαδή αυτό το 1€ παραπάνω, θα πρέπει να το πληρώσετε π.χ στην DHL που θα φέρει το δέμα σας, με την DHL όμως, να έχει δικαίωμα να χρεώσει τη διαδικασία αυτή.

Διαδικασία


Στα πακέτα κάτω των 150€ πλέον θα γίνεται ένας απλός έλεγχος για να δουν αν έχουν προπληρωθεί το ΦΠΑ (λογικά αυτοματοποιημένος έλεγχος με ειδικούς κωδικούς), και όσα έρχονται με πληρωμένο ΦΠΑ, περνάνε αέρα τον έλεγχο και πάνε παρακάτω. 

Όσα δεν έχουν πληρώσει απο πριν, λογικά θα ακολουθούν τη διαδικασία που είχαμε μέχρι τώρα:

Ας πούμε λοιπόν, ότι πήρατε κάτι από χώρα εκτός Ε.Ε. (πλέον εδώ ανήκει και η Αγγλία) και το πακέτο σας σταμάτησε τελωνείο. Τι γίνεται τώρα;

Παρακολουθώντας τον αριθμό ιχνηλάτησης του πακέτου σας (tracking Code), οταν αυτό θα φτάσει στο αεροδρόμιο, και θα ανοιχτεί απο το τελωνείο θα εμφανιστεί η ένδειξη για αποστολή αποδεικτικού αγοράς.

Ταυτόχρονα θα λάβετε και ένα Email που θα σας ζητάει την προώθηση των αποδεικτικών για τη συνέχεια του εκτελωνισμού.

Αποστολή αποδεικτικών στα ΕΛΤΑ

Αν λάβετε Email που σας ζητάει να αποστείλετε την απόδειξη αγοράς για να συνεχιστεί ο εκτελωνισμός, η στο tracking των ΕΛΤΑ εμφανιστεί το μήνυμα

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ PAYPAL ή ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΓΟΡΑΣ

τότε θα πρέπει να στείλετε την απόδειξη απο το Paypal, η την αναλυτική της κάρτας σας αν πληρώσατε με χρεωστική/πιστωτική σε ένα απο τα 2 Email

 • geta@elta-net.gr
 • customs@elta-net.gr

ΜΗΝ στείλετε το invoice που σας παρέχει το κατάστημα, αν έχει αστεία, για την αξία του αντικειμένου, τιμή. Αν έχετε αγοράσει κινητό και το έχουν δηλωμένο ως “Mp3 Player με κόστος 12$”  καταλαβαίνετε ότι αυτό το αποδεικτικό είναι τόσο χρήσιμο όσο το κωλόχαρτο, αφού δεν εμφανίζεται ούτε το προϊόν, έχει ψεύτικη τιμή, και δεν έχει την παραμικρή αρίθμηση η σφραγίδα, που θα μπορούσε να θυμίζει πραγματικό τιμολόγιο. ΔΕΝ θα το δεχτούν , και θα αναγκαστείτε να στείλετε την πραγματική απόδειξη έτσι και αλλιώς. Ίσα ίσα μεγαλύτερη καθυστέρηση για εσάς θα προκαλέσετε.

Επίσης μην ξεχνάτε οτι τον να στείλετε το χαρτί του καταστήματος, με την ψεύτικη αξία, είναι απλά παράνομο, και μπορείτε να κατηγορηθείτε για ψευδή τελωνειακή δήλωση. Δεν έχει συμβεί ποτέ, αλλα δε θέλετε να το ρισκάρετε για 30€.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, το πακέτο σας φεύγει από το τελωνείο, και προωθείται στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που εξυπηρετεί την περιοχή σας.

Όταν με το καλό φτάσει, ο ταχυδρόμος θα σας φέρει μια ειδοποίηση παραλαβής, η οποία αναγράφει την χρεώση του τελωνείου, οπότε ξέρετε εκ των προτέρων οτι για να παραλάβετε το δέμα σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε π.χ 57€ για τέλη εκτελωνισμού και ΦΠΑ.

Αν η χρέωση σας φαίνεται λάθος, και ανακόλουθη με τις παραπάνω χρεώσεις, μπορείτε να ζητήσετε αναδασμολόγηση, μια διαδικασία που δεν είναι τόσο απλή.

Αρχικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν; έρθει το μπιλιετάκι στο ταχυδρομείο της περιοχής σας, είναι να μη δεχθείτε το πακέτο, και να συμπληρώσετε στο ταχυδρομείο της περιοχής σας μια αίτηση αναδασμολόγησης, καταθέτοντας ως αποδεικτικά στοιχεία τον αναλυτικό λογαριασμό της κάρτας σας, ή τον email επιβεβαίωσης του Paypal αν πληρώσατε μέσω αυτού.

Επειδή αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί αρκετό χρόνο. σας προτείνω να το επιχειρήσετε, ΜΟΝΟ αν η εκτιμώμενη αξία, απέχει πολύ απο αυτή που πραγματικά πληρώσατε, αλλιώς απλά παραλάβετε το δέμα.

Επίσης πρέπει να είστε σίγουροι οτι ο υπολογισμός είναι λάθος απο πλευρά των ΕΛΤΑ, γιατί η διαδικασία έχει χρέωση, 12€ , τα οποία καταθέτετε, και σε περίπτωση που δικαιωθείτε ΚΑΙ ΜΟΝΟ σας επιστρέφονται. Αν κάνετε λάθος, πάνε και τα 12€.

Σημειώστε ξανά ότι ολη αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει μόνο αν ΔΕΝ παραλάβετε το δέμα. Αν το πάρετε δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.

Στην αίτηση αναδασμολόγησης θα πρέπει να συμπεριλάβετε και ολα τα αποδεικτικά πληρωμής που έχετε, ως δικαιολογητικά.

 

Άρνηση παραλαβής


Τι γίνεται όμως αν δεν είχατε υπολογίσει το κόστος του τελωνείου, και σας ήρθε η χρέωση κατακέφαλα; Εδώ έχετε δυο επιλογές:

Ή δεν πάτε να παραλάβετε ποτέ το δέμα σας, οπότε αυτό πάει στα αζήτητα, καταστρέφεται και εσείς χάνετε τα λεφτά που έχετε ήδη πληρώσει.

Ή στέλνετε μήνυμα στον πωλητή, εξηγώντας την κατάσταση και ζητώντας να αρνηθείτε την παραλαβή, για να γυρίσει το δέμα στον αποστολέα, και αφού αυτός το παραλάβει πίσω, να σας επιστρέψει την αξία του, αφαιρώντας συνήθως τα έξοδα αποστολής που έβαλε από την τσέπη του (αν ένα προϊόν είχε δωρεάν μεταφορά, δεν ήρθε τσάμπα, απλά δε σας τα χρέωσε ο αποστολέας).

Στην πρώτη περίπτωση δεν έχω και πολλά να σας, πώ. Στη δεύτερη έχει λίγο ζουμί η υπόθεση.

Αρχικά, και βάλτε το καλά στο μυαλό σας αυτό, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ. Ο πωλητής δεν έχει καμιά ευθύνη ώστε να συμφωνήσει να πάρει το δέμα πίσω και να σας γυρίσει τα λεφτά. Γιατί σας το λέω αυτό; Γιατί σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάστε οτι εδώ ζητάτε χάρη, αν το κάνετε απαιτώντας και με τουπέ, καλά να πάθετε, οταν θα μείνει το δέμα στα αζήτητα.

Αφού βγάλαμε αυτό από τη μέση, η διαδικασία είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ, και μετά να πάτε στα ΕΛΤΑ με την ειδοποίηση που παραλάβατε για να δηλώσετε άρνηση παραλαβής, και το πακέτο να γυρίσει στον αποστολέα.

Αν έχετε αποφασίσει ότι δε θέλετε να δείτε καν ποιο είναι το ποσό που θα χρεωθείτε έξτρα, τότε στο Email που θα σας έρθει απο το ΓΕΤΑ για την απόδειξη Paypal η κάρτας, απλά απαντάτε ότι θέλετε το δέμα να επιστραφεί στον αποστολέα, και δεν επιθυμείτε να γίνει εκτελωνισμός.

Από εκεί τη στιγμή το δέμα παίρνει τον δρόμο προς τα πίσω (διατηρεί τον ίδιο αριθμό παρακολούθησης, οπότε μπορείτε να δείτε πότε θα επιστρέψει στον αποστολέα) και όταν αυτός το παραλάβει, σας επιστρέφει τα χρήματα σας, συνήθως αφαιρώντας το κόστος της αποστολής.

Αν έχετε πληρώσει με Paypal ΜΗΝ κάνετε το λάθος να ανοίξετε Case για να πάρετε τα λεφτά σας πίσω με το δέμα στο τελωνείο, γιατί όπως σας ξαναείπα η ευθύνη είναι δική σας, οπότε θα χάσετε το Case, και θα έχετε σπάσει και τα νεύρα του πωλητή. Είπαμε, εδώ ζητάμε χάρη.

Στο 99% των περιπτώσεων οι πωλητές είναι θετικότατοι σε αυτή τη διαδικασία, παίζει όμως να πέσετε και σε πωλητη που θα αρνηθεί να συνεργαστεί (δικαίωμά του), με τις λύσεις σας σε αυτή την περίπτωση να είναι ακόμα πιο απλές. Πληρώνετε τελωνείο, ή χάνετε και τα λεφτά που δώσατε.

Brexit , αγορές απο Αγγλία και τελωνείο


Μέρος του προβλήματος απο την έξοδο της Αγγλίας απο την Ε.Ε. είναι και η έξοδος της χώρα απο την τελωνειακή ένωση, κάτι που απο 01/01/2021 είναι πλέον ΕΠΙΣΗΜΟ.

Τι σημαίνει αυτό;

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ, το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται “τρίτη χώρα” και αντιμετωπίζεται απο τα τελωνεία της χώρας μας όπως ακριβώς, ολες οι χώρες εκτός Ε.Ε. και τελωνειακής ένωσης.

Με λίγα λόγια, αν αγοράσετε κάτι απο Αγγλία, θα χρεωθείτε με τέλη/δασμούς/έξοδα εκτελωνισμού για όλα τα πακέτα με συνολικό κόστος CIF (*δείτε παρακάτω τι εστί CIF) άνω των 150€. Είναι πλέον σαν να τα αγοράζετε απο Κίνα.

Πιο αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση της ΑΑΔΕ αναφέρει τα εξής:

Ως εκ τούτου, από 1/1/2021 το ΗΒ αποχωρεί από την ενιαία αγορά και την τελωνειακή ένωση με τις ακόλουθες άμεσες συνέπειες :

 1. το ΗΒ γίνεται «τρίτη χώρα» για τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27 (εφεξής ΕΕ27) 
 2. δεν υφίσταται πλέον η ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των κρατών μελών της ΕΕ27,
 3. απαιτούνται τελωνειακές διατυπώσεις για τη διακίνηση των εμπορευμάτων μεταξύ των δύο μερών,
 4. το ΗΒ δεν θα έχει πρόσβαση στα τελωνειακά συστήματα πληροφορικής της ΕΕ27, πλην της πρόσβασης στο NCTS ως χώρα της κοινής διαμετακόμισης.
 5. Κατά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου το ΗΒ προσχωρεί αυτόνομα στη σύμβαση περί κοινού καθεστώτος διαμετακόμισης και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει χρήση του καθεστώτος κοινής διαμετακόμισης και να εξακολουθήσει να έχει πρόσβαση στο Νέο Μηχανογραφημένο Σύστημα Διαμετακόμισης (NCTS) και σε άλλα σχετικά συστήματα ως συμβαλλόμενο μέρος της εν λόγω σύμβασης.

Κατά συνέπεια, από την παραπάνω αναφερόμενη ημερομηνία και μετά,η διακίνηση των εμπορευμάτων από τη χώρα μας και τα άλλα Κ-Μ
προς το Ηνωμένο Βασίλειο και το αντίθετο, θα αντιμετωπίζεταιδιαδικαστικά με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων από και προς τρίτες χώρες, γεγονός που συνεπάγεται την υποχρεωτική πλέον τήρηση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων για εμπορεύματα με προορισμό ή προέλευση το ΗΒ.

Με λίγα λόγια, Sportsdirect, Amazon.co.uk, Ebay.co.uk, wiggle και τα υπόλοιπα καταστήματα του H.B. που προτιμούσατε, είναι πλέον ασύμφορα για αγορές άνω των 22€.

Μια μικρή λεπτομέρεια που είναι πολύ σημαντική είναι οτι σε αντίθεση με τις αγορές απο Κίνα, που οι τιμές που βλέπετε, είναι χωρίς φόρο, είναι ότι μέχρι τώρα οι τιμές στο Amazon.co.uk π.χ αναφέρονται ΜΕ τον ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΦΠΑ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ένα προϊόν κοστίζει 200€ π.χ δε σημαίνει οτι για να το πάρετε θα πρέπει να χρεωθεί 200€ + τέλη εκτελωνισμού + 24% ΦΠΑ + Δασμούς, αφού μέρος του ΦΠΑ είναι ήδη στην τιμή.

Σε αυτή την περίπτωση (το Amazon το κάνει αυτόματα) απο την τιμή, αφαιρείτε το Αγγλικό ΦΠΑ με αποφορολόγηση, και μετά προστίθετε το Ελληνικό ΦΠΑ.

Για παράδειγμα, ένα προιόν 100€ απο Κίνα θα χρεωνόταν +24€ ΦΠΑ σύνολο 39€. Αρα συνολικά θα έχετε πληρώσει 124€

Το ίδιο πακέτο απο Αγγλία, θα στοίχιζει 100/1.20 (20% ο Αγγλικός ΦΠΑ) 83.3€ στα οποία θα προσθέσετε και το ΦΠΑ των 83.3€ που είναι 20€. Άρα εδώ συνολικά θα δώσετε 83.3€ αξία αντικειμένου, συν 20€ ΦΠΑ, συνολο 108.3€.

Γενικά η ίδια διαδικασία με το ΦΠΑ ακολουθείτε για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που απο 1η Ιουλίου 2021 είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ, για αυτό και αν αγοράσετε κάτι απο Amazon.de θα παρατηρήσετε οτι στο Checkout είναι λίγο υψηλότερη η τιμή από ότι  στο καλάθι. Αυτό συμβαίνει γιατί στο τέλος αφαιρεί το ΦΠΑ της Γερμανίας, και προσθέτει αυτό της Ελλάδος.

Φυσικά σε όλες τις άλλες χώρες της E.E. η μόνη διαφορά είναι αυτή, και δεν χρεώνεστε Τέλη εκτελωνισμού και δασμούς.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν στις αγορές σας από το Ηνωμένο Βασίλειο από εδώ και στο εξής.

Οι λύσεις μέχρι τώρα


Τα μεγάλα MarketPlaces όπως το Ebay και Aliexpress αντέδρασαν άμεσα στις αλλαγές, με αποτέλεσμα στο Checkout να χρεώνουν το ΦΠΑ, οπότε οι αγορές σας απο αυτά τα δύο σε αντικείμενα με κόστος μέχρι και 150€, είναι ασφαλέστατες απο λοιπές χρεώσεις, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΧΡΕΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΟ CHECKOUT.

To Banggood, και αρκετά άλλα καταστήματα όπως το GShopper και το Geekbuying (απο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες τους τα δύο τελευταία) χρησιμοποιούν DDP μεθόδους αποστολής, που σημαίνει οτι σε συνεργασία με μεταφορικές που επιλέγουν τα ίδια, στέλνουν τα πακέτα ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΥΧΩΝ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΝΑ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ.

Με λίγα λόγια, το πακέτο φεύγει από την Κίνα ή τις Ευρωπαϊκές τους αποθήκες, και η τιμή που έχετε πληρώσει εσείς είναι τελική, αφού ΦΠΑ/Τελη, και ότι άλλο προκύψει στην πορεία, είναι ευθύνη του αποστολέα.

To Banggood είναι το κατάστημα με την πιο σταθερή και σίγουρη μέθοδο Priority Line

 

Το μόνο κατάστημα που προσφέρει DDP μέθοδο αποστολής προς τη χώρα μας απο Κίνα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ για την ώρα, είναι το

 • Banggood : Banggood Express (Comet Hellas) , EU Priority Line (είναι μέσω GLS) , European Railway Direct Mail(θέλει κανα δίμηνο, είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ με το τρένο)

Aliexpress/Wish/Ebay/Geek

Στα Site με πολλούς πωλητές, όπως το Wish, το και φυσικά το Ebay , υπάρχουν πάρα πολλά προϊόντα εκτός Ε.Ε.

Στην περίπτωση του Ebay, κάθε αντικείμενο φαίνεται απο που έρχεται, οπότε δεν υπάρχει φόβος, στα άλλα 2 το 99% είναι εκτός Ε.Ε, οπότε πριν παραγγείλετε οτιδήποτε άνω των 150€ ρωτήστε πρώτα τον πωλητή για τη χώρα αποστολής.

Στα κάτω των 150€ και τα τρία αυτά ειναι ασφαλή, αφού χρεώνουν το ΦΠΑ.

To Shein.com που με ρωτάτε πολλοί, ήταν ασφαλέστατο πριν, αλλα με τα νέα δεδομένα δεν ξέρω τι θα γίνει. Δε φαίνεται να χρεώνει ΦΠΑ, θα πρέπει να περιμένουμε να δουμε.

ΦΠΑ σε αγορές απο το Aliexpress παρότι είναι απο Ευρώπη

Θα έχετε παρατηρήσει οτι στο Aliexpress, παρότι κάτι μπορεί να στέλνεται απο αποθήκη στην Ευρώπη, στο Checkout σας χρεώνει ΦΠΑ 24%.

Αυτό συμβαίνει γιατι ο πωλητής ΔΕΝ έχει Ευρωπαϊκό ΑΦΜ, οπότε ακόμα και αν στέλνει απο Γαλλία π.χ με την πώληση αυτή δε θα πληρώσει ΦΠΑ σε Ευρωπαϊκή χώρα.

Έτσι ακόμα και αν έχει αποθήκη στην Ευρώπη, αν δεν έχει ΑΦΜ Ευρωπαϊκής χώρας, πρέπει να χρεώσει το 24% ΦΠΑ (Για Ελλάδα) και να το αποδώσει, για αυτό βλέπετε τη χρέωση στο καλάθι.

Tariff Insurance

Αρκετά καταστήματα, μεταξύ των οποίων και το Banggood, έχουν Tariff Insurance, που σημαίνει ότι το πακέτο έρχεται με απλή αποστολή, πιθανότατα σταματάει στο τελωνείο, ΑΛΛΑ όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, σας επιστρέφουν μέρος των χρημάτων που έχετε δώσει για τον Εκτελωνισμό.

Εδώ θέλει πολυ προσοχή, αφου στην περίπτωση αυτή τα καταστήματα δεν καλύπτουν το συνολο των εξόδων σας στο τελωνείο. Στην περίπτωση του Banggood, οπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ για παράδειγμα αναλαμβάνει να σας επιστρέψει το 60% της αξίας του αντικειμένου!

The following fees are not included in the tariff:

Processing costs (customs handling fees, courier processing fees, administrative fees, etc.)

Αν αγοράσετε κάτι πάρα πολύ ακριβό, που το σημαντικότερο κόστος είναι το ΦΠΑ, μπορεί να σας συμφέρει, σε άλλη περίπτωση, μάλλον θα βγείτε χαμένοι.

Στο Angroid.gr θα βρείτε εκτεταμένο οδηγό για αγορές για το Banggood, ο οποίος ανανεώνεται λίγο πιο συχνά από το παρόν άρθρο.

Οδηγός αγοράς απο το Banggood.

Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις Ευρωπαϊκές αποθήκες που έχουν πλέον τα περισσότερα καταστήματα για να παραλάβετε τα δέματα σας γρήγορα, και με σχετικά μικρή οικονομική επιβάρυνση σε σχέση με τις αποθήκες της Κίνας.

Αν έχετε εντοπίσει καταστήματα με παρόμοιους τρόπους αποστολής, αφήστε ένα σχόλιο για να τα προσθέσω.

Προπληρωμή Τελών : Import Fees Deposit απο Amazon και Ebay Global Shipping Program


Στην περίπτωση καταστημάτων όπως το Amazon, με το Import Fee Deposit ή του Global Shipping Program του Ebay, θα δείτε οτι στο Checkout σας ζητάει ένα ποσό για τα έξοδα εκτελωνισμού του πακέτου.

Τόσο στο Amazon, όσο και στο eBay(αν ο πωλητής χρησιμοποιεί το Global Shipping Program) προεισπράτουν τα έξοδα εκτελωνισμού, και μετά χρησιμοποιούν εκτελωνιστές που έχουν σύμβαση μαζί τους για να ολοκληρώσουν τον εκτελωνισμό στη χώρα μας.

ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΤΟ CHECKOUT ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΟ. Αν σας ζητήσουν import Fees δηλαδή 60€, θα τα πληρώσετε και μετά το πακέτο θα έρθει εκτελωνισμένο και έτοιμο στη διεύθυνση σας. Δε θα χρειαστεί να κάνετε τίποτα άλλο, ούτε να πληρώσετε κάτι έξτρα.

Pro Tip για Amazon.com: Αν θέλετε να αγοράσετε κάτι από Amazon.com, από όπου το τελωνείο είναι αναπόφευκτο, βάλτε στο καλάθι ένα δεύτερο αντικείμενο πολύ φτηνό, όπως ένα USB Stick, που κατεβάζει την τιμή του εκτελωνισμού ΑΡΚΕΤΑ!

Εδώ βλέπετε τα έξοδα εκτελωνισμού του Laptop σκέτου

Και εδώ αν του προσθέσετε στο καλάθι ένα παπαράκι των 70 λεπτών!

Ολοκληρώνοντας, και συχνές ερωτήσεις:


Αν το κόστος του αντικειμένου σας είναι μικρό για να δικαιολογήσει τον παραπάνω τρόπο αποστολής, τότε η μοναδική εναλλακτική που σας μένει είναι να το βρείτε σε μια απο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες των καταστημάτων, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν με ελάχιστο στοκ, που περιλαμβάνει κυρίως κινητά τηλέφωνα.

Επίσης μια καλή λύση είναι να μαζεύετε πολλά φτηνοπραγματα μαζί, και να τα βάζετε ολα μαζί σε ένα πακέτο, χρησιμοποιώντας την EU Express, για όσο τουλάχιστον είναι διαθέσιμος και αυτός ο τρόπος παραλαβής.

Για να προλάβω ορισμένες απορίες σας για το τέλος.

 • Ε: Δηλαδή αυτό το αντικείμενο των 10€ που θέλω παθιασμένα, θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Ολα τα πακέτα που έρχονται απο τρίτες χώρες(εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης) περνάνε τελωνείο. ΜΟΝΟ οσα έχουν αξία άνω των 150€ χρεώνονται με τέλη και δασμούς. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να έχουν χρεωθεί το Ελληνικό ΦΠΑ κατα την αγορά τους, ή θα χρεωθούν το ΦΠΑ κατά την είσοδο τους στη χώρα.
 • Ε:Έχω αγοράσει κάτι που κοστίζει 30€ απο Κίνα. Θα περάσει τελωνείο;
 • Α: Όχι, αλλα αν δεν έχεις πληρώσει το ΦΠΑ στο Checkout, θα στο ζητήσει η μεταφορική εδώ, μαζί με την αμοιβή της.
 • Ε: Εχω σκεφτεί ένα κόλπο να πλαστογραφήσω την απόδειξη του Paypal για να μην πληρώσω τελωνείο λες να πιάσει;
 • Α: Έχω σκεφτεί ένα κόλπο να κάνω εμπόριο όπλων. Εσυ λες να πιάσει;
 • Ε: Είπα στον πωλητή να γράφει  οτι είναι δώρο (Gift) για να γλιτώσω το τελωνείο
 • Α: Αυτό το κόλπο είναι τόσο παλιό που το έκανε ο Πίνκι και ο μπρέιν. ΔΕΝ υπάρχει ο όρος “Δώρο” στο τελωνειακό σύστημα. Και ένα τάπερ με κεφτεδάκια αν στείλετε απο Αγγλία – Ελλάδα, αν ο τελωνειακός υπάλληλος θεωρήσει ότι κοστίζουν πάνω απο 45€(το όριο για μη εμπορικές συναλλαγές) θα σας ζητήσει απόδειξη, και θα τα εκτελωνίσει. Ναι, τα κεφτεδάκια.
 • Ε: Το Wish/Aliexpress/Geek/Ebay είναι ασφαλή;
 • Α: Όχι. Από εκεί αγοράζετε ΜΟΝΟ αντικείμενα κάτω των 150€ , η ΜΟΝΟ από πωλητές που στέλνουν απο Ε.Ε. Ebay και Aliexpress έχουν αρχίσει ήδη να χρεώνουν το ΦΠΑ στο Checkout, οπότε τα δίνετε εκει, και μετά έρχονται ελεύθερα τα πακέτα.
 • Ε:Αγόρασα κάτι απο Ebay, και έρχεται από Γερμανία/Ιταλία/αλληευρωπαικήχώρα . Θα πληρώσω τελωνείο;
 • Α: Αν ο πωλητής ΔΕΝ έχει χρεώσει το Ελληνικό ΦΠΑ κατα το Checkout θα χρειαστεί να πληρώσετε τη διαφορά του ΦΠΑ με την χώρα προορισμού. Τα Ebay/Aliexpress, χρεώνουν κανονικά το Τελικό ΦΠΑ και απο τους Ευρωπαικούς προορισμούς, οπότε το ποσό που πληρώνετε στο Checkout είναι το τελικό.
 • Ε: Γιατι το Aliexpress μου χρέωσε ΦΠΑ ενώ ψωνίζω απο πωλητή που στέλνει απο Ευρώπη;
 • Α: Για να μπορεί να στείλει “ενδοκοινοτικά” πακέτο ο πωλητής, θα πρέπει να έχει ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΦΜ. Αν δεν έχει, από οπου και αν στέλνει τα προϊόντα, θα πρέπει να πληρώσει το ΦΠΑ μέσω IOSS για να έρθει το πακέτο ελεύθερο.
 • E: Αγόρασα κάτι από Αγγλία. Την πάτησα; Η Αγγλία δεν είναι στην Ευρώπη
 • Α: Ναι. Πλέον την πάτησες.
 • E: Το πακέτο μου έχει φτάσει στην Ελλάδα και ειναι σε αναμονή για “παρουσία σε Τελωνείο “. Θα πληρώσω τέλη;
 • Α: ΑΝ το αντικείμενο έχει αξία πάνω απο 150€  τότε ναι θα πληρώσετε. Σε άλλη περίπτωση απλά θα περάσει τον έλεγχο για να δουν αν έχει χρεωθεί το ΦΠΑ απο τον πωλητή. ΑΝ όχι θα σας το χρεώσει η μεταφορική.
 • Ε:Μου υπόσχεσαι οτι αν επιλέξω τριγωνική “DDP” αποστολή δε θα χρεωθώ τελωνείο;
 • Α:Μόνο αν μου υποσχεθείς οτι η ΑΕΚάρα θα πάρει Champions League. Μέχρι τώρα πάντως δεν σταματάνε.
 • Ε:Ήρθε ένα πακέτο μου μου κόστιζε 35€ και μου το έχουν χρεώσει αλλα τόσα και δεν το θέλω. Να κάνω ticket στο Paypal να πάρω τα λεφτάκια μου πίσω;
 • Α:Εμμ όχι, και μην κάνετε τέτοια, γιατι θα μας κόψουν και οι Κινέζοι. Το οτι το πακέτο έχει βρεθεί τελωνείο δεν είναι ευθύνη του πωλητή. Το Paypal δεν πρόκειται να σας δικαιώσει ούτως ή άλλως. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε με τον πωλητή, και να βρείτε μια μέση λύση, την οποία ΑΝ ΘΕΛΕΙ θα σας δώσει. Μην τσαμπουκαλευτείτε κιολας.
 • Ε:To αντικείμενο το αγόρασα 30€ και μου το έχουν κοστολογήσει 180. Τι να κάνω;
 • Α:Αίτηση στα ΕΛΤΑ για επανεκτίμηση των δασμών με την πραγματική αξία. Θα ζητηθεί αποδεικτικό πληρωμής.
 • Ε:Πλήρωσα Global Shipping απο Ebay / Import Fees deposit στο Amazon. Θα πληρώσω κάτι έξτρα στο τελωνείο; Μου φαίνονται λίγα.
 • Α: Όχι, αυτό το ποσό που δώσατε στο Global Shipping/Import Fees είναι ΤΕΛΙΚΟ, και αφορά την παράδοση του αντικειμένου μέχρι την πόρτα σας. Δε θα σας ζητήσουν ούτε δίφραγκο έξτρα.
 • Ε: Μπορείς να με βοηθήσεις να εκτελωνίσω ένα ……
 • Α: ΟΧΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. Είμαι Γεωπόνος, δεν έχω καμία σχέση με τα τελωνεία, δεν έχω γνωριμίες, δεν είμαι στα κόλπα, δεν φέρνω λαθραία πλοία απο την Κίνα. Λυπάμαι. Αν είναι για προσωπική χρήση, θα βρείτε απαντήσεις παραπάνω, αν είναι για επαγγελματική, θα χρειαστείτε εκτελωνιστή.

Ό,τι ερωτήσεις, ή προσθήκες επι του θέματος είναι παραπάνω απο καλοδεχούμενες, είτε στα σχόλια απο κάτω, είτε στο contact@angroid.gr

1.944 Comments
 1. Θέλω να κανω μια αγορα απο το Gearbest το Xiaomi mi note 2 που εχει 260 ευρω ομως ειναι διαθεσιμο μονο στην αποθηκη του Honk Kong αλλα εχει επιλογη αποστολης EU Express θα περασει τελωνειο και θα το πληρωσω 100 ευρω παραπανω?

 2. Reply
  Esthir Velentza Mixalarou Οκτ 10, 2017 at 18:14

  Αν καποιος φιλος μου μου στειλει απο hongkong κατι αρκετα μεγαλησ αξιας θα περασει κ αυτο τελωνειο?? Ισχυουν τα ιδια και απο ιδιωτη σε ιδιωτη??

  • Αν ειμαι μη εμπορικού χαρακτήρα η συναλλαγή, , το όριο είναι τα 45 ευρώ αξία. Από εκεί και πάνω φορολογείται και πάλι κανονικά, ναι.

   • Reply
    Esthir Velentza Mixalarou Οκτ 10, 2017 at 18:38

    Τι θεωρουν δλδ εμπορικου χαρακτηρα?
    Μια φωτογραφικη μηχανη με φακους θελει να μου στειλει
    Υπαρχει τροπος να γλυτωσω το τελωνειο?

 3. Καλησπέρα…τελικά το δεματάκι που περίμενα ξεκόλλησε και τώρα στο tracking βγάζει τα εξής :

  2017-10-09 08:53ITEM IN CONTA
  2017-10-09 06:53 ITEM ARR
  2017-10-06 19:28 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), RETAINED BY CUSTOMS FOR UNSPECIFIED REASON
  2017-10-04 07:45 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY

  Πέρασε free;;Θα πληρώσω; Δεν μου έχει ξανατύχει τελωνείο

  • Δες στο tracking των elta τι σου βγάζει αλλά από ότι βλέπω μπήκε τελωνείο. Τωρα αν χρεώθηκε, άγνωστο

   • Τελωνείο ναι μπήκε αλλά αν χρεώθηκε θέλω να δω…στα ελτα λεει αυτα :
    9/10/2017, 12:14:41 Κ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ
    9/10/2017, 08:53:54 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΞΑΓΩΓΗΣ (–> Κ.Δ.Δ. ΡΟΥΦ)
    9/10/2017, 06:53:54 Γ.Ε.Τ.Α. Αθήνας (Κ.Α.Τ.) ΑΦΙΞΗ ΣΕ
    6/10/2017, 00:19:28 Κ.Α.Τ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
    4/10/2017, 00:07:45 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

 4. Καλησπέρα!!έχω κάνει κάποιες παραγγελίες μικρού κόστους και δεν γνώριζα οτι έχουν αρχισει να περνάνε ολα απο τελωνείο. Θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν τα παραλάβω απο το ταχυδρομείο;

  • Αν είναι μικρού κόστους δε θα έχεις πρόβλημα θα περάσουν. Και να μην παραλάβεις πάντως, δεν υπάρχει θέμα, θα επιστραφούν στον αποστολέα. Απλα θα χάσεις τα λεφτά σου

   • Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση..το θέμα ειναι οτι εχω πάρει πράγματα με 1 και 2€ οποτε αν με χρεώνει 3€ που ειναι το ελάχιστο για το καθένα είναι ασύμφορο..υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει αυτη η χρέωση?

    • Ναι πλεον στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τα χρεώνουν. Σε κάθε περίπτωση θα δεις από την ειδοποίηση αν σε έχουν χρεώσει

    • Οκ!σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

 5. Καλησπέρα.
  Θέλω να κάνω αγορά από vickmall δύο xaomia κινητά αξίας 350€ τα δύο. Επιλέγω για πληρωμή priority Direct mail για να αποφύγω τελωνείο και λοιπές παγίδες. Έχει επιπλέον χρέωση μόνο 2,11 ευρά . Είναι αυτή η τριγωνική μέθοδος που αναφέρεις η θα πληρώσω μετά στο τελωνείο και θα πάω στο τρίγωνο των Βερμούδων….;;;;
  Ευχαριστώ για την όλη βοήθεια και που μας ανοίγεις τα ματάκια μας!!!!

  • Καλησπέρα, απο ονομα μοιάζει αρκετά για tax free 😛 Βέβαια είναι αρκετά μικρό το κόστος για ολοκληρα κινητά, και μου φαίνεται λίγο παράξενο, έχω μιλήσει με το Support τους, περίμενε να μου απαντήσουν να σου πώ, γιατι δεν έχω ψωνίσει απο εκει για να σου πώ με 100% σιγουριά

   • Και εγώ στην τιμή κόλλησα…πολύ καλό για να είναι αληθινό!!!
    Αν σου απαντήσουν θα το εκτιμούσα πολύ να μου ξαναγράψεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

 6. Καλησπερα Αγγελε και σε ευχαριστουμε πολυ για ολη τη βοηθεια που παρεχεις! Ενδιαφερομαι για αγορα ηλεκτρονικου τσιγαρου απο gearbest μαζι με εναν φιλο. Συνολικα η παραγγελια μας θα βγει πανω απο 150. Με το EU express θα γλιτωσω το τελωνειο? Γιατι η νομοθεσια περι εισαγωγων ηλεκτρονικου τσιγαρου ειναι περιεργη τον τελευταιο καιρο. Σε ευχαριστω εκ των προτερων.

  • Καλησπέρα Παναγιώτη. Αν υπάρχει επιλογή για EU Express(οχι Europe Express, είναι διαφορετικό) τότε προχώρα άφοβα. Ο εκτελωνισμός ούτως η άλλως γίνεται στην Αγγλία με το EU Express, οπότε όσο αυστηρά και αν είναι τα πράγματα εδώ δεν έχεις πρόβλημα.

 7. Reply
  ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ Οκτ 1, 2017 at 23:23

  Καλησπέρα συνονόματε.
  Κατ`αρχήν,ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για τις διευκρινήσεις που δίνεις σε ΟΛΟΥΣ,εμάς.
  Κατά δεύτερον,δεν μπορώ να σου υποσχεθώ για CL αλλά για να περάσεις τους ομίλους του EL,ναι,μπορώ. 🙂
  Αν και Πράσινος,περιμένω να μου απαντήσεις (μην κολλάς στο χρώμα,ας πούμε εσύ κι εγώ,αν ενώναμε τα χρώματα μας θα είμασταν BRASIL: Καποέιρα,Καρναβάλι,Αμαζόνιος,μαγιό Μπραζίλ,ξώβυζα στις παραλίες του Ρίο κι έτσι φάση !!!!. 🙂
  Πάμε τώρα στο ζουμί:
  Θέλω να παραγγείλω από eBay.com κάτι Blue ray discs τα οποία έρχονται από Γιαπωνία,λογικά θα με τσιμπήσουν στο τελωνείο,έτσι ;.
  Τα ίδια υπάρχουν και στο eBay.uk αλλά δεν νομίζω να αλλάζει περί εκτελωνισμού μιας και ο αποστολέας είναι και πάλι ο ίδιος Γιαπωνέζος.
  Πέρα από το free shipping που προσφέρουν οι φίλοι οι Γιαπωνέζοι (στο οποίο θα φάει φαλτσετιά το δέμα),έχει και τις επιλογές

  Standard International Shipping – US $4.90
  USPS Priority Mail Express International – US $13.00
  ποιά από τις 2 είναι η ασφαλής εκτελωνισμού στην περίπτωση μου (μιας και δεν υπάρχει στην λίστα το EU Express)?.
  Επίσης τέλος,αν γνωρίζεις (ή όποιος άλλος γνωρίζει),υπάρχει κάποιο άλλο ασφαλές μαγαζί με έδρα την Ευρώπη (και να αποφύγω εκτελωνισμούς) για να αγοράσω διαδικτυακά και σχετικά σε καλή τιμή,δισκάκια τύπου Blueray,DVD και λοιπούς συγγενείς ;.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  Υ.Γ Με το amazon.uk,τι παίζει ;;.

  • Στα καποέιρα και τα ξώβυζα σταμάτησα να διαβάζω, δεν μπορώ να απαντήσω, επιστρέφω αύριο. 🙂 Για να δεις τι ψυχάρα που ειμαι, παρότι ακομα και ο Αφραγκούζος σου γυρνάει την πλάτη, εγώ θα σου απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις 😛

   Οποια μέθοδο και να επιλέξεις, ο εκτελωνισμός θα γίνει εδώ, οπότε οι πιθανότητες να σε τσιμπήσει το τελωνείο είναι οι ίδιες(και πολλές), απο τη στιγμή που έρχεται εκτός E.E το πακέτο.

   Αν απο το Ebay.uk ο Σαμουράι τα στέλνει πάλι απο japan , δεν γλιτώνεις τίποτα. Πρέπει η αποστολή να γίνει ΜΕΣΑ απο την Ευρωπαική ένωση, αλλιώς κλάφτα.

   Κάνε αναζήτηση με περιορισμούς στο Ebay(έχει φίλτρο για αντικείμενα μόνο εντός Ε.Ε) μήπως βρείς αυτό που ψάχνεις, ή πάρτα σε πακετάκια αξίας μικρότερης απο το 20ρικο(αν γίνεται) ωστε να μειώσεις πολύ τις πιθανότητες σου.

   Ρίξε μια ματιά και στο amazon.co.uk μηπως βρεις πωλητές που να στέλνουν εδώ.

   Το μόνο κατάστημα που πουλάει ντιβιντιά και τέτοια, και είναι ασφαλές, και στέλνει και Ελλάδα, και είναι και εντός Ευρωπαϊκής ένωσης (άλλο ένα και, και κάηκα) είναι το http://www.zavvi.com , αλλα προφανώς θα υπάρχουν πολλά περισσότερα. Αν ξέρεις κανεις άλλος ας απαντήσει, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα.

   • Reply
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ Οκτ 2, 2017 at 00:50

    Επίσης,για όσους δεν γνωρίζουν,οι ποιότητες σε δισκάκια DVD,Bluray,CD και λοιπά που κυκλοφορούν σε Ελλάδα και Ευρώπη,είναι μέτριες εώς κάκιστες και φυσικά,συμφέρει να τις αγοράσεις από Ελλάδα (είμαστε πιο φθηνοί από τους Ευρωπαίους,στις ίδιες συσκευασίες).
    Οι ποιότητες όμως που έρχονται κατ`ευθείαν από Ιαπωνία (μέσω eBay,amazon.co.uk κλπ) είναι εντελώς διαφορετικές (αν δείτε τις συσκευασίες και μόνο,θα καταλάβετε) και σαφώς,πολύ ανώτερες.

    Όσο για τις τιμές,αναλόγως είναι από πολύ πιο φθηνές (ειδικά σε μεγέθη 50GB-100GB) εώς και ίδιες ή πιο ακριβές (σε πιο μικρά μεγέθη,σε GB) αλλά σε ΟΛΕσ τις περιπτώσεις,ΑΝΩΤΕΡΕΣ ως ποιότητα. 😉

    Παράδειγμα: https://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_p_4_2?me=A363XCOM2QHJ36&fst=as%3Aoff&rh=p_4%3AVerbatim&ie=UTF8&qid=1506893355

   • Reply
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ Οκτ 1, 2017 at 23:59

    Είσαι μεγάλος ΠΑΙΚΤΗΣ … μέχρι και ο κυρ-Σάββας θα σε ευχαριστούσε με τις απαντήσεις που έδωσες στο σεντόνι που άπλωσα. 🙂

    Υ.Γ Αυτό το zavvi,έχει σχέση με την Μαρία την ζαβή που συνάντησα κάποτε σ`ένα χωριό ;;;.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσον αφορά τα Bluray δισκάκια που χρειάζομαι,ίσως να μην κατάλαβες καλά,τα θέλω κενά (οπότε η zavvi,έφυγε άκλαφτη). 😉
    Να`σαι πάντα καλά,σ`ευχαριστώ για όλα.

    • Να’σαι καλα.

     Πέρα απο το οτι ακούγονται το ίδιο, θέλω να πιστεύω πως όχι, γιατι αν η μαρία η Ζαβή έχει το Zavvi, θα πληγωθώ

 8. Reply
  Zafiris Papaioannou Οκτ 1, 2017 at 22:56

  Καλησπέρα. Έχω παραγγείλει πάρα πολλές φορές απο banggood. Και μικρα πακετακια αξιας λίγων ευρώ. Και πακέτα μεγαλύτερης αξίας. Επιλέγω πάντα priority direct mail και Επιλέγω και insurance. Η πλειονότητα των πακέτων έχει έρθει στην ώρα τους και πότε χωρίς κάποιο έξτρα κόστος. Ελάχιστα πακετακια έχουν καθυστερήσει περίπου κανα 10ημερο επιπλέον. Γενικά είμαι απόλυτα ικανοποιημενος απο το banggood και θα συνεχίσω να το προτιμώ εν αντιθέση με το geekbuying που εκανα το λάθος να παραγγείλω καποια πραγματα στις 26 Αυγούστου για την action camera και ενώ ολα έλεγαν οτι υπήρχε διαθεσιμότητα stock στις αποθηκες φτασαμε να περάσει ένας μήνας και λίγες μέρες και η παραγγελία μου να μην αποσταλεί ποτέ!!! Τους ζήτησα πίσω τα λεφτά και μου τα επέστρεψαν σε 2 μέρες.

  • Τον τελευταίο καιρό το Banggood είναι on fire. Μου στέλνει τα πάντα άμεσα, και σε 10-12 μέρες (μέσω priority) είναι πάντα Κρήτη. Εξακολουθεί σε αρκετά πράγματα να είναι πιο ακριβό απο το Geabest, αλλα έχει φτηνότερο Priority στα φτηνά πράγματα. Δηλαδή με 1-2$ μπορείς να πάρεις priority για ένα gadgetακι, εκει που το GB θέλει ταρίφα γύρω στο 20ρικο, είτε πάρεις 500€ κινητό, είτε $2 θήκη.
   Gearbest και Banggood είναι τα καλύτερα καταστήματα αυτή την εποχή.

 9. Reply
  Vaggelis Tasiopoulos Οκτ 1, 2017 at 16:51

  Καλησπέρα.. Εχω παραγγειλει ενα android κινητο αξιας 125 ευρω απο aliexpress στις 3/9 και μεσω singapore post εφτασε ελλαδα μεσα σε 20 μερες. Εχουμε 1/10 και ακομη να ερθει. Ετοιμαζεται τσεκουρι απο τελωνειο;
  βοηθεια

  • Εκτός του οτι 99% θα φας τελωνείο, θα έχεις και αρκετά μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο. Θα περιμένεις αρκετά ακομα.

   • Reply
    Vaggelis Tasiopoulos Οκτ 9, 2017 at 13:44

    Αισιως πηρα τα Ελτα της περιοχης μου για να δω τι γινεται με το δεμα μου. Το 17τρακ λεει οτι εχει ερθει ελλαδα και δειχνει οτι εχει σκαναριστει (πρασινο τικ) απο τα ελτα. Απο την αλλη, το σαιτ των ελτα λεει οτι δεν εχει ερθει ακομα.. Μου ειπαν στο τηλεφωνο οτι δε φαινεται κατι και οτι πρεπει να περιμενω.

 10. Εαν θελω να παρω πραγματα απο κινα που ξεπερναν τα 22 €..πχ. 50€.(για να μην πληρωσω τελεωνειο)….αν τα σπασω σε 3 παραγγελιες (με 2-3 μερες διαφορα)…θα πληρωσω κατι…???

  (πεθανα με το σχολιο για την ΑΕΚΑΡΑ,θεος)

  • Ναι, αν ειναι πολλά μικρά πραματάκια, σπάσε την παραγγελία σε 2-3. Δεν χρειάζεται να έχουν χρονική διαφορά, δεν έχουν δα και καρτέλα σου για να βλέπουν τι παραγγέλνεις. Ακόμα ψάχνω κάποιον να μου υποσχεθεί για την ΑΕΚΑΡΑ 😛

 11. Καλησπερα! Εχω κανει αγορες μεσω ebay απο κινα. Κατι θηκες κινητου με 1 ευρω, κατι γυαλια ηλιου και κατι αλλα μικρα πραγματα κ φθηνα (κατω απο 7 ευρω). Το ενα δεμα (4 ευρω) ειναι στο αεροδρομιο απο τις 20/9. Ποσο καιρο θελει αναμονη? Επισης, θα εχω θεμα γενικα με το τελωνειο για αγορες μεσω ebay απο κινα σε τιμες κατω απο 10 ευρω?
  Ρωταω γιατι θελω να παρω κ αλλα πραγματα οπως ακουστικα,καπελα,τσαντα πλατης κ διαφορα αξεσουαρ για κινητο. Ειμαι πρωταρης στο ebay οποτε καθε πληροφορια θα με βοηθησει 🙂

  • Απο 3 μέρες μέχρι ένα μηνα μπορεί να κάτσει αεροδρόμιο,ανάλογα τον φόρτο εργασίας. Πέρα απο το θέμα της αναμονής, όχι δε θα έχεις θέμα με αγορές κόστους κάτω απο 20€

 12. Καλησπέρα με singapore post τι παίζει ακριβώς;Έχω κάνει μια παραγγελία από ebay 22/8,φαίνεται ότι 2/9 έφτασε Ελλάδα και δεν έχει άλλη ενημέρωση.Έχει κολλήσει γιατί θα περάσει τελωνείο;

  • Όχι δεν είναι σίγουρο οτι θα περάσει τελωνείο, απλά περιμένει τη σειρά του να ελεγχθεί στο αεροδρόμιο, για το αν είναι μεγάλης αξίας ή όχι

   • Ο πωλητής έχει δηλώσει αξία 15 δολλάρια….Γενικά κάποιο μπάχαλο στο αεροδρόμιο;

    • Θα το χαρακτήριζα και λίγο πιο βαριά από το “Μπάχαλο” αλλά ναι. Οι αλλαγές ήταν κάπως ξαφνικές, το προσωπικό λίγο και οι αναμονες τεράστιες

    • Ε είπα να το χαρακτηρίσω κομψά χαχαχα Τι να πω,νέα κόλπα βλέπουν ότι έχουν κίνηση οι αγορές από εξωτερικό και κοιτάνε να τα αρπάξουν…Γενικά ξέρεις αν οι αγορές από ebay θα έχουν θέμα με τελωνείο; Περιμένω και κάτι άλλα δεματάκια και θέλω να παραγγείλω και κάποια ακόμα

    • Οτιδήποτε έρχεται εκτός Ε.Ε, έχει θέμα. Αν είναι μικρου κόστους(κάτω απο το 20αρικο) δε θα έχεις άλλο θέμα πέρα απο την αναμονή. Σε πιο μεγάλα ποσά, παίζει με τη φωτιά, και το τελωνείο δαγκώνει.

     Επίσης επειδή το ανέφερες πριν το τι ποσό δηλώνει ο πωλητής, και φυσικά δεν πιάνει πλέον το mark as gift.

    • Το ξέρω απλά ελπίζω να μην κάτσει καμιά στραβή…πάντως σε επικοινωνία που είχα με τον πωλητή μου είπε ότι απλά θα αργήσει να έρθει δεν θα έχω κάποιο θέμα με το τελωνείο..τι να πω,μακάρι.Τόσα χρόνια που αγοράζω απ’έξω δεν μου’χε τύχει τέτοιο θέμα αλλά τώρα με τις νέες αλλαγές….θα δούμε,ευχαριστώ πολύ 🙂

 13. Καλησπέρα !
  Παραγγελια απο banggood με priority mail μου βγαζει tracking number ολλανδιας ..
  Απο ελτα παραλαμβανω η μου το φερνει στην πορτα καμια μεταφορικη ??
  Ευχαριστω εκ των προτερων!

 14. Θέλω να κάνω αγορά από Gearbest 62€ (Android TV Box). Στο Android app του Gearbest μου δίνει δύο επιλογές αποστολής 1.) Netherlands Registered (FREE) 2.) Sweden Registered (1.11€) στο website της εταιρίας δε μου τις δίνει όταν πάω από εκεί να κάνω την παραγγελία μου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Το Netherlands Registered από τι καταλαβαίνω το δέμα περνάει τελωνείο 100% αν είναι πάνω από 20€, το Sweden Registered περνάει και αυτό τελωνείο; Πόσο θα είναι το τελωνείο & το Φ.Π.Α. αν κάτι είναι 62€. Αξίζει να δώσω τα 22.5€ που θέλει το Gearbest για αποστολή (EU Express);

  • Αν δεν το πάρεις με EU Express, ο κίνδυνος για τελωνείο είναι τεραστιος, είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο.

   Αν σταματήσει τελωνείο θα χρεωθείς 15€ συν ΦΠΑ οπότε είναι μια η άλλη με τα 22 του eu Express. Αν το πάρεις με το Express θα γλιτώσεις και την τεράστια αναμονή των ΕΛΤΑ στο αεροδρόμιο.

   Το θέμα δεν είναι αν αξίζει τα 22 ευρω το Express , το θέμα είναι αν αξίζει τα 85€ το media player που έχεις βρει ( το xiaomi θες;)

   • Όχι, το Beelink GT1 Ultimate. Θα του περάσω custom ROM γιατι η δικιά του είναι χάλια. Βεβαια, ένας τύπος που έφερε το ίδιο από Gearbest χωρίς EU Express δε τον χρέωσαν τίποτα!!

    • Υπάρχει πιθανότητα και να τη γλιτώσεις. Απλά να ξέρεις ότι θα έχει πολύ αναμονή. Αν δεν το βιάζεσαι , δοκίμασε την τύχη σου 🙂

 15. Reply
  Panagiotis Ardagelou Σεπ 25, 2017 at 13:18

  Καλημέρα. Έχω κάνει από τέλη Αυγούστου μια παραγγελία από Κίνα μέσω registered air mail με Post NL από Gearbest. Εδώ και 10 μέρες, στο tracking των Ολλανδών φαίνεται ότι έχει φτάσει Ελλάδα αλλά στο tracking των ΕΛΤΑ υπάρχει μόνο μία καταχώρηση και αυτή η αρχική με το που είχε φτάσει Όλλανδια. Μιλάω με ΕΛΤΑ και POST NL αλλά κανένας δεν μου λέει κάτι διαφορετικό. Ξέρουμε τί μπορεί να παίζει? Ευχαριστώ!

  • Είναι σε ένα σάκο στο αεροδρόμιο και περίμενει να σκαναριστει για να φανεί στο τρακινγκ των ΕΛΤΑ. Μπορεί να πάρει και μήνα, υπομονή

 16. Καλημέρα
  έχω 2 δέματα από alixpress με post nl και είναι 1 μήνα στο τελωνείο .
  περιμένω ?

 17. Reply
  Nikos Papachristos Σεπ 24, 2017 at 00:19

  Καλησπέρα!
  Θέλω να παραγγείλω από gearbest ένα 2-1 tablet αξίας περίπου 180€. Τι μπορώ να κάνω για να αποφύγω το τελωνείο; Ευχαριστώ!

 18. Καλησπέρα !
  Έχουμε κάποια ενημέρωση για τα DX.COM και δή το VOLUMERATE.COM…?
  Έχουν
  Post Netherlands να επιλέξεις με extra χρέωση αλλά και επιλογή

  Import Tax & VAT Insurance …. έχει κάποιος πρόσφατη παραλαβή.??
  Thanks!

 19. Καλησπερα !
  Παραγγειλα ενα xiaomi mi max 2 απο banggood με priority direct mail (10.65 €) , στο order details ομως φενεται σαν priority air mail πιστευω να ειναι το ιδιο σωστα ;; Μην μπλεξω με τελωνεια …
  Thanks!

 20. Γεια σου Άγγελε.Συγχαρητήρια για τη δουλειά που κάνεις και τη βοήθειά σου.Προσπάθησα να αγοράσω από το Gearbest ένα Xiaomi Redmi Note 4X 3/32GB στα 100€ με κουπόνι.Μου έβγαλε κανονικά την έκπτωση όταν πέρασα το κουπόνι, αλλά όταν πήγα να επιλέξω τρόπο αποστολής στο Priority Line μου έβγαζε 2 επιλογές: EU Express (10 – 25 business days) με $28.13 και Europe Express (5 – 7 business days) με $17.42 Ποιό από τα δύο να επιλέξω για να μην έχω πρόβλημα με το τελωνείο; Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντησή σου.

 21. Παρρειγγειλα το κινητο oneplus από geekbuying και στο 17 track μου δείχνει ότι προέρχεται από Ολλανδία ενώ στη σελίδα ότι προέρχεται από Κίνα…. Θα πληρώσω τελωνείο λέτε;

 22. Γεια σου φίλε μου. Ευχαριστώ για τον οδηγό σου. Είχα διαβάσει ότι με sf express δεν πληρώνεις τελωνείο από geekbuying και παρήγγειλα δυστυχώς.. Μόλις δέχθηκα email από μια dpd group και μου ζητάει λεφτά για δασμούς και φόρους.. Μπήκα τώρα και είδα ότι το έχεις διαγράψει.. Την πάτησα εν ολίγοις.. Μην στα πολυλογώ, έχω κάνει ομαδική παραγγελία και τα έξοδα αποστολής θα πάνε δια τρία. Δηλαδή ο καθένας θα πληρώσει 4 ευρώ περίπου. Τώρα όμως πρέπει να πληρώσουμε και τελωνείο 16,90 ευρώ δηλαδή 5,60 ευρώ περίπου ο καθένας.. Έχω στείλει ήδη παράπονα στο site για το τελωνείο.. Τι μου προτείνεις να κάνω τώρα; Πλήρωσα σαν χαζός μεταφορικά για να γλιτώσω το τελωνείο και τώρα θα πληρώσω και τα δύο.. Είναι το γαμώτο…

  • δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το μόνο “καλό” ειναι οτι αν το έπαιρνες με απλό ταχυδρομείο, θα πλήρωνες αρκετα περισσότερα στο τελωνείο(15€ θα ηταν τα τέλη, χωρίς καν το ΦΠΑ) οπότε πάλι γλιτώσατε λεφτά στην τελική.

   • Εντάξει φίλε μου. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τα πλήρωσα και περιμένω να τα παραλάβω.. Στην επόμενη παραγγελία θα σε συμβουλευτώ για να μην την ξαναπατήσω..

 23. Καλησπέρα Άγγελε,έχω βρει το διαβόητο redmi note 4x από 2 site που προτείνεις το banggood με priority direct mail όπως ανέφερες και aliexpress me hong kong goldway αλλά με standard shipping της aliexpress.Για σιγουριά να προτιμήσω banggood;Είχα βρει και καλύτερες προσφορές στο gearbest αλλά είχε μόνο Unregistered Air Mail και expedited shipping με dhl ως δυνατότητα επιλογής!

  • “Για σιγουριά” το θεωρώ μόνο και μόνο λόγο Paypal, οπότε ναι, θα σου έλεγα να πας απο Banggood. Το Gearbest στέλνει με EU Express, μόνο απο την αποθήκη της Κίνας, και όχι της HK και ΗΚ2. Απο αυτές τις 2 ελάχιστα προιόντα υποστηρίζουν EU Express

 24. Reply
  ΆσωτοςVirus Σεπ 6, 2017 at 10:59

  Καλημέρα Άγγελε, έχω αγοράσει κάτι πραγματάκια από Gearbest αλλά δεν υπάρχουν τα συγκεκριμένα στην ελληνική αγορά,πώς θα υπολογίσουν την τιμή; Ή απλά θα βάλουν το 3€;
  Ευχαριστώ.

  • Θα ψάξουν στο google την τιμή από το εξωτερικό, και θα την υπολογίσουν από εκεί

   • Reply
    ΆσωτοςVirus Σεπ 7, 2017 at 16:32

    Ευχαριστώ Άγγελε για την γρήγορη απάντηση.
    Το 3€ το κατάργησαν τελικά;

 25. Καλημερα, θελω να αγορασω ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 300€

  Βρηκα απο το AliExpress 2 επιλογες.

  Το ενα ειναι το Hong Kong Goldway (7 χρονων αξιοπιστο καταστημα) το οποιο δεν εγγυαται “No Customs/Vat Taxes” κτλπα.

  Το αλλο ειναι το Mi Global Store ( 2017 Μαιου δημιουργηθηκε, αλλα εχει αρκετα feedback για αγορες απο Ευρωπη) αυτο εγγυαται “No Customs/Vat taxes” κτλπα.

  Απο οτι καταλαβαινω, αμα αγορασω κατι απο το 2ο καταστημα, ειναι 100% ασφαλες οτι θα ερθει το πακετο μου και το μονο που θα πληρωσω, ειναι το τελικο ποσο, στο check-out του AliExpress?

  Ισχυει το ιδιο για το πρωτο? Και τα 2 λενε DHL μεθοδο αποστολης(ειμαι λιγο μπερδεμενος για το τι ειναι το καθε ενα) Πιστευεις οτι και τα 2 ειναι τελικες τιμες, χωρις να πληρωσω τιποτα extra σε τελωνεια?

  (ειχα κανει comment 5-6 μερες πριν, το ειχα παραγγειλει απο geekbuying αλλα το ακυρωσα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο, λογω αλλαγης δεδομενων)

  • Το Goldway το έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ,και όντως έρχεται με DHL ,χωρίς τελωνείο. Αν έχει καλή τιμή πάρτο από εκεί.

   Το δεύτερο δεν το έχω χρησιμοποιήσει, στείλε ένα λινκ να το δω .

   • Αν και νομιζω δεν περνανε τα link to βαζω με κενο στο .com : aliexpress. com/item/Original-Xiaomi-Mi-Note-2-4GB-RAM-64GB-ROM-Mobile-Phone-Snapdragon-821-Quad-Core-5/32815146742.html

 26. Φιλε μου επειδη βλέπω οτι το κατεχεις το αντικειμενο..!! Βρηκα κινητο στο Aliexpress το οποιο έχει επιλογή “χώρες αποστολής” και από Γερμανία κ’άνει αποστολή ( ενω από Γαλλία,Ιταλία,Ισπανια, Ρωσία οχι ) . Με εξοδα απόστολης φυσικά γύρω στα 13 ευρώ….!!! Αυτό σημαινει οτι ειναι από αποθηκη εντός Ε.Ε και δεν περνάει τελωνείο…?????
  Ευχαριστω…!!!

 27. Reply
  ΓΙΑΝΝΗΣ zafeiris Σεπ 4, 2017 at 00:30

  Αγγελε γνωριζεις καταστηματα κινητων στο aliexpress που στελνουν με τριγωνικη?

 28. Ξερουμε κατι για το Priority Shipping του Τοmtop; Περνάει τελωνείο; Ευχαριστώ

  • Οχι το PS του Tomtop δεν είναι tax free. Ρώτα τους στο chat αν το αντικείμενο που θες υποστηρίζει αποστολή με ZDP που είναι το tax free, απλά δεν το παρουσιάζουν στο site.

 29. Αγορασα απο το Geekbuying πριν απο 3ς μερες με SF Express, ενα Xiaomi Mi Note 2, στα 316€. Παλι καλα μπηκα 3ς μερες ξανα εδω και ειδα οτι το εσβυσες απο την λιστα, οτι και καλα περναει απο τελωνιο τωρα..

  Ζητησα refund με ενα email που εστειλα, περιμενω τα 316€ μου πισω.. Ελπιζω να μην γινει καμια βλακεια, με Paypal το αγορασα.

  Να ρωτησω, πως και τα αλλαξες τα status για το συγκεκριμενο καταστημα? Αυτον ειναι το 2ο αρθρο που βλεπω για αγορες απο Κινα και εισαι ο μονος που το κανει update και ευτυχως το εβγαλες πριν καν ξεκινισουν να κανουν processing την παραγγελεια μου.

  Τωρα σκεφτομαι να το παρω απο Aliexpress που βλεπω ιδιες τιμες 280-300 + 20 ευρω DHL μεταφορικα για taxless shipping to EU countries.

  _____________________________________

  Επισης, το email που εστειλα ειναι αρκετο για να περιμενω το Refund μου? Η καλυτερα να κανω dispute απο το Paypal να ειμαι σιγουρος ?

  • Καλησπέρα Μαικ. Σε όσα απο αυτά τα καταστήματα δεν είχα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία, τα έβαλα με επιφύλαξη, για αυτό απο κάτω αναφέρω πια ΕΧΩ χρησιμοποιήσει, και μπορώ να σας εγγυηθώ(όσο γίνεται κάτι τέτοιο) οτι δε θα υπάρξει θέμα.

   Για να καταλάβεις 2 μικρότερα πακέτα δικά μου με SF απο Geekbuying δε σταμάτησαν τελωνείο πριν απο 20 μέρες, και πριν προχθές έλαβα μήνυμα απο αναγνώστη εδώ που του ζητούσαν να πληρώσει εκτελωνισμό στη Γαλλία(μικρού ποσού ευτυχώς) για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

   Αν βρήκες κατάστημα στο Ali με Taxless κάντο ναι, οσα την προσφέρουν την επιλογή είναι ασφαλή, το κάνουν καιρό τώρα.

   Απο προσωπική εμπειρία, κάθε φορά που κάνω Cancel παραγγελία πριν φύγει, μαγικά την επόμενη μέρα στο βγάζουν Shipped, και σου λένε “sorry mr mike, your package was shipped, my colleague was late to see your message, please contact us when you received it , to see what we can do. Sincerely your tsin giank” και άλλα τέτοια γλυκά.

   Βγάλε screenshot τη παραγγελία ΤΩΡΑ οτι είναι ακόμα σε Processing, και άλλο ένα το mail που τους έστειλες, για να έχεις απόδειξη το έστειλες mail πριν σταλεί, και μετά ανοιξε Dispute.

   • Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση Αγγελε. Να περιμενω την απαντηση τους απο Δευτερα που ξανανοιγουν και να περιμενω να μου κανουν εκεινοι το refund ή να παω στο τωρα αμεσως στο paypal μου και να πατησω Report Error στο συγκεκριμενο transaction και να ζητησω απο τωρα refund μεσω dispute?

    Πηρα φωτο, αλλα δεν ξερω κατα ποσο αποτελουν αποδεικτικα στοιχεια…

    Αυτο που μου λες με Γαλλια, ηταν Ελληνας αναγωνστης/αγοραστης και το πακετο του πηγε με τριγωνικη αποστολη Γαλλια και ζητοσυαν εκτελωνισμο Γαλλικων φορων και γαλλικων τελωνειων, πριν το ξανστειλουν ελλαδα?

    Αμα περιμενω να στειλουν το πακετο, παιζει να το εκ τελωνισουν σε αλλη χωρα με το SF Express η τροω το Ελληνικο παλουκι που ειναι 90€ ?

    Αμα δεν θελω να το πληρωσω, το στελνω πισω με SF Express και χρεωνομαι 20€ ?

    • Οχι άνοιξε απο τώρα Case, γιατι δυστυχώς αν “στο στείλουν” και το Paypal δε θα μπορεί να κάνει πολλά.

     Αποτελούν, γιατι έχεις στείλει mail πριν σταλεί το πακέτο, και ειναι σημαντικό αυτό. άνοιξε τώρα το ticket.

     Έλληνας ηταν. Με την τριγωνική αποστολή κάπου αλλού εκτελωνίζεται το πακέτο. Στην περίπτωση αυτή, η είσοδος στην Ευρώπη έγινε στη Γαλλία. Για πακέτο 170€ (2 κινητά) με δηλωμένη αξία 65(την οποία δέχτηκαν) χρεώθηκε 21€, πολύ λιγότερα απο τα 40-45 που θα χρεωνόταν εδώ, αλλα είχε πληρώσει και το δεκάρικο για την αποστολή. Τουλάχιστον δε θα περιμένει 3 μήνες το τελωνείο.

     Αν σταματήσει τελωνείο, μπορείς να αρνηθείς την αποστολή για να γυρίσει στον αποστολέα, αλλα αυτά δε σημαίνει οτι το Geekbuying και το κάθε Geekbuying θα σου επιστρέψει τα λεφτά. Θα πρέπει πρώτα να συνεννοηθείς μαζί τους.

    • Την δηλωμενη αξια την αποφασισε αυτος ή oi Κινεζοι τα κανονιζουν αυτα?

     Παιζει το geekbuying να εχει δηλωσει μονο 60€ το 300€ κινητο που πηρα απο αυτους και να το εκ τελωνισουν σε καμμια Γαλλια και να ζητανε το πολυ ενα 20αρικο στην χειροτερη και στην καλυτερη να μην το σταματησουν καν?

     _________________

     Τωρα διαβαζω σε διαφορα subreddits και παραπονοιουντε για τα refund απο αυτο το site οτι τα αγνοουνε 3-4 email για ακυρωσεις και τα στελνουν ουτως ή αλλως… Θα ανοιξω λογικα σε λιγο ενα dispute και θα σε ενημερωσω για τις εξελιξεις.

    • Οχι οι κινέζοι απο μόνοι τους βάζουν χαμηλή δηλωμένη αξία. Μπορεί να έτυχε και ο Γάλλος να δέχτηκε την δηλωμένη αξία. Μπορεί σε άλλη περίπτωση να το ψάξουν και να χρεώσουν διαφορετικά. Δεν είναι τίποτα σίγουρο ,οπότε δε μπορώ να σου πώ με σιγουριά κάντο. Είναι μεγάλο ρισκο.

    • Αλλη μια φορα, σε ευχαριστω για βοηθεια Αγγελε, κατι τελευταιο μονο και δεν νομιζω να σε ξαναενοχλησω.

     Περα απο τον οδηγο σου, ειδα και αυτο το αρθρο: itechnews.gr/οδηγός-αγορών-από-το-εξωτερικό-κίνα-ebay-alie/

     Και αυτοι συνειστουν το Geekbuy με SF Express. Απο την στιγμη που πιασουν 1 πακετο, μετα τα σταματανε ολα τα επομενα απο εκει και περα ή απλα παιζει μια στις ποσες περιπτωσεις να γλυτωνουν μερικα? Μηπως εκανε κατι λαθος το ατομο που σου ειπε οτι πληρωσε? Ανεφερε συγκεκριμενα οτι το πηρε με μεθοδο SF Εxpress?

    • Το ότι σταμάτησε ένα πακέτο μπορεί να ήταν τυχαίο, μπορεί και όχι. Σε μήνυμα στο support του geek, μου απάντησαν ότι το sf δεν είναι tax free .

     Ήταν σε ιδιωτική συνομιλία στο fb page. Αύριο αν θες θα ανεβάσω εδώ το request mail της dpd για την πληρωμή των τελών για να συνεχιστεί η πορεία του δέματος.

     Το ότι πιάστηκε στη Γαλλία το συμπεραίνω μονος μου, γιατί μόλις ανανεώθηκε το tracking ότι μπήκε Γαλλία έσκασε το μπιλιετακι.

     Από τη στιγμή που το κατάστημα δε μου εγγυατε την χωρίς αλλά έξοδα αποστολή, και υπάρχει τουλάχιστον ένα κρούσμα τελωνείου , δε σας το προτείνω, εκτός και αν δεν υπάρχει άλλη λύση.

     Ήταν σίγουρα sf γιατι εγώ του έστειλα λινκ και screenshot με τη μέθοδο για να το διαλέξει.

 30. Εαν το πακετο που εισερχεται στη χωρα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ επανω το αυτοκολλητο customs declaration(που εκει επανω αναγραφεται η περιγραφη αντικειμενου και η τιμη του), τι γινεται; μπαινει σε καποια διαδικασια ανοιγματος το πακετο; αν ναι, ποια ακριβως;

  • Αν το πακέτο προέρχεται από χώρα εκτός Ε.Ε και θεωρηθεί υψηλής αξίας, το πακέτο ανοίγεται ,και αν δεν υπάρχει επίσημο χαρτί που να αναφέρει αξία αντικειμένου και μεταφορικών, ο τελωνειακός υπάλληλος αναζητά την τιμή του αντικείμενου στο internet και χρεώνει τα τέλη με βάση την τιμή που θα βρει

1 21 22 23 24

Leave a reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Angroid.gr
Logo
Enable registration in settings - general